Taskbox Mail volledig vernieuwd: Mailbox-concurrent wordt serieuzer

De mail- als takenlijst-app Taskbox Mail voor iPhone is vernieuwd naar versie 2.0 met een strakker uiterlijk, maar een rare workflow.

Taskbox Mail 2.0 nieuwe mail-appBijna een half jaar na de originele uitgave is de mailapplicatie Taskbox Mail volledig vernieuwd. Versie 2.0 geeft de iPhone-app die van je mailbox een takenlijst maakt, een nieuw en veel strakker uiterlijk. De applicatie ziet er door het gebruik van een ander lettertype zakelijker uit. Daarnaast kan je je mailbox nu op drie manieren weergeven: laatst ontvangen, prioriteit van de taak die je hebt toegekend en de deadline.

Daarmee gaat Taskbox Mail een stap verder dan Mailbox, de mail- en takenlijst-app met de beruchte wachtrij voordat je ermee aan de slag kan. Taskbox was er eerder, maar Mailbox vergaarde voor het eerst bekendheid met het principe dat je van elke e-mail een taak kan maken inclusief herinnering met pushbericht. In Taskbox kan je de indeling van de mailbox als takenlijst vanaf versie 2.0 nu uitgebreider naar je hand zetten. Je inbox ziet er ineens heel anders uit, gesorteerd op deadline of prioriteit van de taak.

De manier waarop je mails voorziet van een taak, heeft Taskbox echter overgenomen van Mailbox. Eerst zag je een grote hoeveelheid knoppen nadat je een e-mail naar links of rechts veegde in het mailoverzicht. Nu geldt het principe van Mailbox dus. Veeg een mail naar rechts en je roept hem uit tot taak, veeg hem helemaal naar rechts en je completeert hem meteen. Veeg een mail naar links en je archiveert hem, veeg hem helemaal naar links en je verwijdert hem direct. Met de knoppen bovenin de mailpagina kan je ongeveer dezelfde handelingen uitvoeren – al komen de pictogrammen daarbij verwarrend genoeg niet overeen. Behalve de stippelknop: nadat je van een mail een taak hebt gemaakt, krijg je daarna een overzichtelijk scherm waarbij je meteen de prioriteit van de taak kan invoeren, een deadline kan instellen en de taak kan toewijzen aan contactpersonen.

Taskbox 2.0 makeover mailbox Taskbox Mail 2.0 inbox op prioriteit

Helaas is de workflow van Taskbox nog steeds troebel. Als je een mail tot taak uitroept met de veegbeweging in het overzicht, verdwijnt hij namelijk naar de pagina Taskbox waar alle taken verzameld worden. Maar als je een mail vanuit de knop op de mailpagina zelf van een deadline en prioriteit voorziet, blijft ie staan in de inbox! Zo werk je dus met twee verschillende takenlijsten in één app. En er zijn nog meer rariteiten. Sorteren op prioriteit gaat prima, maar het filter sorteren op deadline moest in onze testsessie echt ververst worden om goed weer te geven. Maar vooral het gegeven dat je mail soms een taak wordt in een apart overzicht en soms niet, is onverteerbaar. Zeker omdat je een tot taak uitgeroepen mail met geen mogelijkheid meer terugkrijgt in de inbox: vanaf daar kan je hem alleen nog afvinken.

De dashboardweergave van Taskbox is vernieuwd en oogt nu erg strak. Je ziet onder elkaar hoeveel mails er in je inbox zitten en hoe je lijst van taken eruit ziet. Onder elkaar tref je taken die op tijd lopen, die hun deadline overschreden en zie je per prioriteit het aantal uitgevoerde en misgelopen taken. Daaronder staat zelfs nog een overzicht naar taken die je aan anderen hebt uitgedeeld. Een prachtig beginpunt voor Taskbox Mail, ware het niet dat je op geen enkel gegeven kan drukken om direct naar een mail toe te gaan. Ten slotte dook nog een fout op in de testsessie: bij het drukken op de knop More bij het schrijven van een nieuwe e-mail, loopt de applicatie onherroepelijk vast.

Taskbox Mail gegevens taak Taskbox Mail het Mailbox principe

Taskbox is een applicatie die vanaf het begin de belofte heeft een uitstekend instrument te worden voor de zakelijke markt. Maar nadat de app bij de release al uitkwam met alleen maar vastlopers, gaat het nu wéér fout gaat na een totale makeover naar versie 2.0. Er zitten rariteiten in de app, de workflow is niet helder en er zitten opnieuw vastlopers in. Het wordt schrijnend. Taskbox moet haar app echt beter testen voor een release. We adviseren je zolang toch nog te wachten op je ticket bij Mailbox.

Downloaden: Taskbox (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 13:58
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, mailbox, taken, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.