Spro: perfecte espresso maken dankzij je iPhone

Spro is een nieuwe app waarmee je de perfecte espresso (en 14 andere koffiedrankjes) kunt maken met je iPhone. De app bevat instructies om zelf te maken en achtergrondinformatie over koffie.

spro koffieSpro is een nieuwe app van Studio Tidal, waarmee je allerlei informatie over koffie onder handbereik hebt. De app bevat drie onderdelen: bladeren door koffiedrankjes, maken van een drankje en Espresso 101, met uitleg over allerlei koffiewetenswaardigheden. De 14 populairste koffiedrankjes staan opgesomd in deze app: cappuccino, latte, macchiato, cortado, mocha en dergelijke. Bij elk zie je hoe het gemaakt wordt met wat extra achtergrondinformatie. Je kunt ook opzoeken hoe je een bepaald drankje maakt aan de hand van ingrediënten die je zelf kiest. Met Espresso 101 leer je de basis voor het maken van een kopje espresso: de historie, koffiebonen, verschillende koffiemachines, technieken en processen.

Bij het bonusonderdeel ‘The Cafe’ is elke week een ander koffiedrankje te zien, dat in koffiehuizen over de hele wereld geserveerd wordt. Je krijgt er een foto, beschrijving en dergelijke bij. Je kunt via Google Maps ook het betreffende koffiehuis op de kaart opzoeken. Mocht je zelf een horecagelegenheid hebben, dan kun je je eigen bijzondere koffiedrankje ook insturen via de app, zodat deze in een toekomstige versie wellicht wordt opgenomen.

Downloaden: Spro (€1,59)
Ook interessant: Coffee Art (€2,39) en Barista (€2,39)

spro-koffie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2011, 18:27
Categorie Lifestyle
Onderwerp koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.