Sayonara: Twitter-app pusht als iemand je ontvolgt

Sayonara is een kleine Twitter-app voor de iPhone die één ding doet: je een bericht pushen als iemand je ontvolgt.

Sayonara iPhone iPod touchEr zijn apps die een pushbericht sturen als iemand je heeft geretweet of jouw naam op Twitter noemt. Maar er zijn ook nare pushberichten te bedenken, namelijk als iemand je ontvolgt. Tot nu toe waren er geen iPhone-apps die dat kunstje onder de knie hadden. Er waren al wel apps die op een rijtje konden zetten welke mensen je de afgelopen periode hadden ontvolgd, maar daarvoor moest je de apps regelmatig openen om hem actief te houden. Ze kunnen in de prullenbak: voor 1,79 euro houdt Sayonara je realtime op de hoogte.

Het is een aardige techniek die Sayonara tot stand heeft gebracht, want de API of code die Twitter vrijgeeft van haar netwerk voor andere toepassingen, omvat geen seintje bij ontvolgers. Sayonara werkt echter verrassend goed. De personen die we hebben benaderd ons (even tijdelijk ;-)) te ontvolgen voor de testsessie, kwamen binnen een minuut binnen als pushmelding.

Met een tik op een melding kom je in de app terecht en zie je een overzicht van je ontvolgers, met de laatste bovenaan. Je kan op een gebruikersnaam en profielfoto drukken voor een profielpagina met laatste tweets, aantal tweets, volgers, gevolgden en de knoppen Block en Following. Met de laatste kan je iemand direct ontvolgen – als je diegene al volgde natuurlijk. In de app kan je al je Twitter-profielen inschakelen die je ook in de instellingen van je iOS hebt staan. Je hoeft dus geen inlogschermen te doorlopen in Sayonara.

Sayonara ontvolgers Bieber Sayonara maar waarom dan

Natuurlijk valt er een argument tegen Sayonara in te brengen. Natúúrlijk is de app, als je hem niet gebruikt voor een bedrijfsmatig account, een béétje dubieus. Wil je echt weten hoe vaak en door wie je wordt ontvolgd?

Onverlet: Sayonara flikt het.

Downloaden: Sayonara (€1,79, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2012, 9:05
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.