Ringbow: ring met ingebouwde iPad-gamecontroller

De Ringbow is een ringvormige iPad-gamecontroller die je om je vinger kunt dragen. Hierdoor kun je iPad-spellen met een fysieke D-pad besturen terwijl je het touchscreen ook gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

RingbowDe Ringbow kan wel eens de kleinste gamecontroller voor de iPad worden. Deze kleine plastic ring heeft een D-pad bovenop, die ervoor zorgt dat je verschillende games kunt spelen. Een Bluetooth-verbinding zorgt ervoor dat je hem met ondersteunde tablets kunt verbinden. De makers van de Ringbow zeggen te werken aan iOS-ondersteuning, waardoor ook iPad-games met de ring kunnen werken.

De batterij in de Ringbow zorgt ervoor dat je hem 5 uur achter elkaar kunt gebruiken om te gamen. Is de ring leeg, dan kun je hem met behulp van een micro-USB-kabel weer opladen.

Omdat je de Ringbow om je vinger draagt, kun je de D-pad makkelijk in combinatie met touchscreen-besturing gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld met de d-pad door een spelwereld kunnen lopen, terwijl je voorwerpen oppikt door op het scherm te tappen. Om de Ringbow bij een game te gebruiken, moet een ontwikkelaar wel ondersteuning voor de ring in een spel verwerken.

In onderstaande video wordt de Ringbow met verschillende Android-tablets gedemonstreerd. Volgens de makers wordt er echter gewerkt aan ondersteuning voor zowel iOS als Android.

De makers van de Ringbow proberen via Kickstarter geld in te zamelen. Daar moeten ze binnen 27 dagen 100.000 dollar hebben ingezameld. Doneer je 55 dollar, dan krijg je in november een Ringbow thuisgestuurd. Hogere bedragen verzekeren je van meer Ringbows en andere beloningen. Slaagt het team er niet in om hun beoogde bedrag te verzamelen, dan wordt er niks van je creditcard afgeschreven.

De Ringbow is een van de uniekere gamepads voor de iPad. Er zijn ook traditionele alternatieven: zo bracht iCade enige tijd geleden een arcadekast uit waar je de iPad op kunt aansluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 10:32
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, gamepad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.