FitBooster: Nederlandse sportoefeningen op de iPhone

De Nederlandse iPhone-app FitBooster schotelt je verschillende workouts voor waarmee je een bepaalde aspect van je conditie kunt verbeteren. Een aantal workouts zijn gratis, maar voor een aantal moet betaald worden.

FitBooster oefeningDe Nederlandse iPhone-app FitBooster belooft je te helpen met afvallen en het opbouwen van je conditie, door je verschillende fitnessoefeningen voor te schotelen uit te leggen. Door je stap voor stap te vertellen wat je bij bepaalde oefeningen moet doen, zorgt de app ervoor dat je precies de juiste handelingen uitvoert. Hoewel de meest simpele oefeningen gratis in de app te downloaden zijn, betaal je €1,59 voor de meer geavanceerde trainingen.

Wanneer je FitBooster voor het eerst opstart is je tabblad met workouts leeg. Vanuit de shop kun je verschillende trainingen downloaden. Hier staat aangegeven hoe moeilijk de oefening is en of je hem het beste in de sportschool, thuis of buiten kunt doen. Een aantal trainingen zijn gratis te downloaden, maar het merendeel moet je €1,59 per stuk voor betalen. Daar staat tegenover dat één workout vaak meerdere oefeningen bevat die je helpen om een bepaald aspect van je conditie te verbeteren.

FitBooster overzichtBegin je met een workout, dan krijg je aan de hand van een aantal foto’s te zien wat voor bewegingen je precies moet maken. Bij een buikspieroefening zie je in beeld bijvoorbeeld een liggende sporter die zijn benen eerst plat neerlegt en ze daarna de lucht in steekt. Een workout bestaat vaak uit meerdere oefeningen. Ben je klaar met een oefening, dan kun je met de pijltjes in het scherm naar de volgende. Aan het einde van een workout kun je aangeven hoe zwaar een training was, zodat je later jouw voortgang als sporter kunt meten.

FitBooster is zeker niet de enige iPhone-app die je vertelt hoe je bepaalde workouts het beste kunt doen. Vorige week schreven we nog over Make Your Move, een iPhone-app die je rare workouts laat uitvoeren. FitBooster weet zich te onderscheiden met een duidelijke interface, waarin het snel duidelijk is hoe je een oefening precies moet doen. Er staat niet altijd veel tekst in beeld, maar begeleidende foto’s zorgen er vaak wel voor dat je weet wat er precies van je wordt verwacht.

Downloaden: FitBooster (gratis, met in-app aankopen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 17:39
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.