iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iTheorie Nederland: bereid je voor op het rijexamen

iTheorie Nederland is een iPhone-app die je helpt bij de theorie die je nodig hebt voor het rijbewijs. Dankzij deze app kan je honderden vragen over voorrang, verkeer en veiligheid beantwoorden voor je rijexamen.

iTheorie Nederland rijexamen theorie oefenen iPhoneHet theoriegedeelte voor je rijbewijs is een moetje, maar je kan nu eenmaal niet zonder. Gelukkig zijn er iPhone-apps die het iets prettiger voor je kunnen maken, en daarvan is iTheorie Nederland de nieuwste. In de applicatie kan je tientallen vragen beantwoorden op allerlei gebieden als voorrang, wegmarkeringen, tempo, inhalen en algemene kennis. Als je er klaar voor denkt te zijn, kan je je wagen aan een test van 65 vragen. De app houdt uitgebreid bij wat je hebt gepresteerd in de app.

iTheorie Nederland voorbeeldvraagJe mag tien vragen gratis beantwoorden in de applicatie, daarna betaal je bij om extra vragen te mogen beantwoorden. Dat gaat best overzichtelijk: rechts bovenin het scherm zie je altijd hoeveel vragen je nog tegoed hebt en het maakt daarbij niet uit of je ze beantwoordt in de verschillende categorieën, of dat je ze laat afnemen in de test. Je kan 100 vragen kopen voor 79 cent, 250 vragen kosten 1,59 euro en voor 3,99 euro krijg je 1000 vragen voorgeschoteld.

Elke vraag is op de bekende manier opgezet. Bovenin beeld zie je een tekening van een verkeerssituatie. Daarover wordt een vraag gesteld en kan je kiezen tussen meerdere antwoorden. In de normale categorievragen zie je daarna meteen het juiste antwoord, met onder scrollbereik een uitleg. Die zie je helaas niet meteen bij de tekening, zodat je langs de antwoorden moet scrollen om het voor je te zien. Dat is het grootste probleem niet. Dat is dat de tekeningen in ieder geval op dit schermformaat niet helemaal tot hun recht komen. We moesten bijvoorbeeld drie keer kijken om te zien dat een verkeerslicht voor de fietser in de situatie op rood stond, waarbij de fietser overigens zelf ook nergens is te bekennen. Het kan soms een stuk duidelijker.

iTheorie resultaten na testIn de test krijg je 65 vragen voorgelegd. Die beantwoordt je niet elk in een paar seconden tijd zoals in het echte theorie-examen, maar je hebt voor alle vragen totaal wel een limiet van 45 minuten waarin je de klus moet hebben geklaard. Daarna krijg je te zien wat je goede en foute antwoorden waren in een overzicht met kruisjes en vinkjes, begeleid door de tijd, het percentage goed beantwoorde vragen en de punten die je ermee verdient hebt.

Om het wat spannender en leuker te maken dan je normale theorie-examen, deelt iTheorie namelijk prijzen uit die je belonen en motiveren. Zo krijg je de eerste virtuele beker voor het goed beantwoorden van vijf vragen achter elkaar, maar krijg je ook het predikaat Expert als je 250 vragen goed hebt beantwoord. Als je de test binnen 10 minuten haalt, heet je een Snelheidsfreak en ‘Groenlicht voor het examen’ ontvang je als je 3 testen op rij hebt gehaald met een score hoger dan 95 procent. De app maakt zelfs gebruik van Game Center zodat je scores met vrienden kan vergelijken.

Als laatst lees je in iTheorie tips over voorbereiden op een theorie-examen en zie je hoeveel procent van de vragen je al hebt beantwoord. Het feit dat er een gelimiteerd aantal vragen is en dat je de statistieken daarover kan bijhouden, maakt dat je voor jezelf makkelijk kan stellen wanneer je genoeg hebt geleerd.

Downloaden: iTheorie Nederland (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 16:30
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen nederlandse apps, rijbewijs, rijexamen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.