Restaurantgids CityLemon wil alleen bijzondere eettenten laten zien

Restaurantgids CityLemon voor de iPhone laat zien bij welke restaurants je in de buurt lekker kan eten. De app selecteert alleen eettenten die een uniek concept, unieke locatie of uniek interieur bieden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Restaurantgids CityLemon iPhone iPod touchTwee weken na Menukaart in de buurt is er een nieuwe Nederlandse app voor de iPhone waarmee je op zoek kan gaan naar een nabij gelegen restaurant van je voorkeur. Als Menukaart in de buurt één ding heeft aangetoond, dan is het wel dat het niet eenvoudig hoeft te zien om een uitgebreide app met eettentjes te maken. Restaurantgids CityLemon is ook niet de meest uitgebreide restaurantzoeker, maar dekt zich daarvoor in: het wil alleen de bijzondere eettenten in de buurt laten zien.

CityLemon berust zich op de input van gebruikers die de restaurants zelf aanraden op de website. De criteria die CityLemon handhaaft om een eettent toe te laten, zijn naar hun eigen zeggen een uniek concept, interieur of unieke locatie. We vallen maar met de deur in huis: de app die dat wil uitdragen is niet erg goed. Doeltreffend kun je meteen bij het openen van de applicatie op restaurants in een stad in de buurt zoeken, maar los van de plaats houden de zoekmogelijkheden ook wel op. Je kan geen keuken van voorkeur invoeren, geen budget vaststellen en ook geen straal van de omgeving aangeven. Ook de voor CityLemon belangrijke criteria, interieur en concept, zijn niet te selecteren bij de zoekopties.

Wat dan opvalt, is dat de pagina van een restaurant een algemene beschrijving mist! Een foto komt in beeld, met daaronder adres- en contactgegevens, geopende dagen (handig) en een link naar de website. Daartussen staan de sterrenwaarderingen die gebruikers aan het restaurant hebben gegeven en is er een knop om de recensies van een restaurant door te nemen. Als je geluk hebt staat er ‘de zalmsalade is erg lekker’, als je pech hebt, weet je nog steeds niets over de specialiteiten van het restaurant anders dan een één-woordige omschrijving van de keuken. Bovendien krijg je een foutmelding als je de website van een restaurant bezoekt vanuit de app, omdat CityLemon overal een %20 achter plakt. Die moet je eerst handmatig weghalen uit het adres om alsnog bij de site te komen. Het is allemaal ietwat klungelig voor een restaurantgids die zich toelegt op bijzondere eettenten.

De gemiddelde score van een restaurant laat natuurlijk wel iets zien over de kwaliteit ervan. Ook de sterrenwaarderingen en het aantal personen dat een restaurant een hartje geeft, helpt mee een keuze te maken. Op moment van schrijven zijn er echter nog weinig waarderingen en zien we onder de zoekopdracht Groningen zelfs een ‘exclusief restaurant’ dat een onvoldoende scoort. Natuurlijk heb je vanuit de app ook de mogelijkheid zelf een recensie met sterrenwaarderingen achter te laten.

Het idee van restaurantgids CityLemon, alleen bijzondere restaurants laten zien, is goed. Maar de app heeft nog veel verbeteringen nodig voordat we hem kunnen aanraden. Wie op zoek is naar een eetgelegenheid in Nederland en snel veel en gespecificeerde resultaten wil zien, is beter uit bij IENS, SpecialBite en Yelp – en zelfs bij Menukaart in de buurt.

Downloaden: CityLemon (gratis)

De foutmelding bij het bezoeken van de restaurantwebsites vanuit de app is inmiddels verholpen door Citylemon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 12:35
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen restaurant, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.