Tweetie-maker werkt aan iOS-game, binnenkort beschikbaar

Tweetie-ontwikkelaar Loren Brichter werkt aan een iOS-game, die binnenkort beschikbaar komt. Tweetie was de populairste Twitter-app voordat Tweetbot verscheen en werd veel gekopieerd.

loren brichterLoren Brichter maakte een app die door miljoenen mensen dagelijks wordt gebruikt. Het is de officiële Twitter-app, die voorheen door het leven ging als Tweetie. Tweetie was veruit de populairste Twitter-app voordat de huidige lieveling Tweetbot op het toneel verscheen. Dat kwam omdat Tweetie designkeuzes maakte en functies bevatte die anderen nog niet aandurfden.

Uiteindelijk werden veel functies enthousiast door andere Twitter-apps gekopieerd. Twitter zag het succes van Tweetie en besloot Brichter in dienst te nemen. Hij leidde de ontwikkeling van Twitter voor iPhone, iPad en Mac maar verliet het bedrijf daarna weer. We hoorden een paar maanden niets van hem, totdat zijn bedrijf Atebits deze week opeens terugkeerde met nieuwe plannen. Er komt een game aan die binnenkort live kan gaan in de App Store. De status bij Apple staat op ‘in review’. De afgelopen weken heeft Atebits via Twitter updates geplaatst over het reviewproces bij Apple.

Brichter werkte in een ver verleden ook nog bij Apple, dat hij in 2007 verliet om zelfstandig verder te gaan. Nu kiest hij opnieuw voor een bestaan als zelfstandig ondernemer en is Atebits 2.0 een feit. Brichter wil leuke en nuttige dingen maken. Nieuwe dingen die niet altijd succesvol hoeven te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 9:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen atebits, tweetie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.