LayerGloss: nieuw Nederlands platform voor iPad-uitgaven

LayerGloss is een nieuwe Nederlandse oplossing om iPad-uitgaven te maken. Je kunt boeken, tijdschriften en catalogi maken die interactief en zowel online als offline te gebruiken zijn.

layerglossP-Edge Media en Studio Fenix lanceren vandaag een nieuwe Nederlandse dienst: LayerGloss. Hiermee kun je uitgaven op de iPad realiseren. Het gaat daarbij om boeken, tijdschriften en catalogi, die je interactief op de iPad kunt uitbrengen. Volgens de makers gaan ze verder dan andere aanbieders: geen verrijkte PDF-bestanden, maar een uitgebreide interactieve ervaring, met vloeiende animaties, meerdere interactieve lagen per pagina, audio en video. Ontwerpbureau’s leveren hun iPad-ontwerp bij LayerGloss aan, in de vorm van een InDesign-document. De dienst regelt daarna de rest, zonder dat er technische kennis is vereist. De publicaties zijn ook op de iPhone en iPod touch te gebruiken, zonder aanpassingen te doen, maar daarbij moet je wel pinch-en-zoom doen om alles te kunnen lezen.

De oplossing is geschikt voor het uitgeven van een eenmalig interactief boek, of voor een tijdschrift dat meermaals verschijnt, waarbij je een los nummer of abonnement kunt aanschaffen. De app verschijnt onder een eigen merknaam in de App Store, waarbij de content zowel online als offline beschikbaar kan worden gesteld. Je kunt bij een LayerGloss-applicatie meteen beginnen te lezen, zonder te wachten op een download. Verder belooft de aanbieder dat de interactieve toepassingen vloeiend werken, zonder toepassingen. Maar er zijn nog geen apps aangekondigd, dus we zullen moeten afwachten hoe de performance in de praktijk is. De eerste uitgaven verschijnen binnenkort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2011, 12:23
Categorie Kiosk
Onderwerpen boeken, ipad, steve jobs, steve wozniak, tijdschriften, uitgevers, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.