Klout voor iPhone gooit roer om: nieuws ontdekken en delen

Klout voor iPhone toonde al je invloed op sociale netwerken, maar legt in de laatste update nadruk op nieuws ontdekken en delen.

Klout voor iPhoneDe iPhone-app Klout bestaat alweer een tijdje, maar is bij het grote publiek niet echt bekend. Met de app kun je zien wat je invloed op sociale netwerken is. Die invloed wordt aangegeven met een score, de Klout Score. Je score wordt bijvoorbeeld gebaseerd op het aantal followers dat je op verschillende sociale netwerken hebt. In een nieuwe update gooit de gratis dienst het roer helemaal om. De compleet vernieuwde Klout for iPhone blijft nog steeds trouw aan het originele idee om je online invloed te kunnen inzien, maar gaat gebruikers ook helpen om die online invloed te optimaliseren. Het devies: nieuws ontdekken en met je netwerken delen.

Klout richt zich in deze grote update meer dan ooit op het delen van interessante posts en tweets en heeft de app meteen ook een heel nieuw ontwerp aangemeten. De app toont voortaan niet meer alleen de Klout Score van gebruikers, maar gaat ook suggesties geven voor nieuws dat je via je persoonlijke of zakelijke sociale netwerken zou kunnen delen. De suggesties zijn gebaseerd op de onderwerpen waar je volgens Klout veel over deelt. Het hart van de app is een contentstream waarin alle nieuwtjes verzameld worden. Hier kun je zijdelings doorheen scrollen. Door te tikken op een nieuwsbericht zie je vervolgens extra details over het nieuwtje, zoals de bron en kun je het nieuwsbericht zelf lezen. Ook geeft Klout een indicatie of je volgers op Twitter of andere sociale netwerken geïnteresseerd zijn in dit nieuwtje.

Klout - Klout ScoreKlout contentstream

Standaard worden in de contentstream alleen die onderwerpen getoond waarover je veel deelt en dus invloed hebt. Via Topics in het menu is het wel mogelijk om zelf te zoeken naar onderwerpen die je interesseren, bijvoorbeeld iOS. Ook hier scroll je weer zijdelings door de hoofdonderwerpen en zie je daaronder de verschillende onderwerpen die je met het plusje kunt toevoegen. Met Facebook en Twitter kun je vanuit Klout ook meteen interessante nieuwtjes delen. De nieuwe app maakt veel gebruik van veegbewegingen. Zo kun je met een veegbeweging naar boven nieuwtjes meteen delen. Net als op Twitter en Facebook is het ook mogelijk om een locatie en je eigen foto’s toe te voegen.

Nieuwe topics toevoegen in KloutContent delen in Klout

Een andere vernieuwing is het inplannen van tweets en Facebook-berichten, een functie bekend van de populaire tool Buffer. Alle ingeplande berichten vind je terug in het menu onder het kopje Schedule. In de app log je in met je Facebook- of Twitter-account, maar het is ook mogelijk om je profiel op Foursquare, Instagram, LinkedIn en Google+ te koppelen en daarvan je invloed te laten meten. Een Facebook Pagina toevoegen kan ook, maar de app heeft helaas wel de beperking dat je maar één Facebook-account tegelijkertijd kunt koppelen. Of je eigen Facebook-account óf het account dat bij een pagina hoort.

Downloaden: Klout for iPhone (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2014, 9:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen klout, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.