Janetter: Twitter-app voor meerdere accounts uitgekomen op iPhone

Janetter for Twitter is een nieuwe iPhone-app voor power users van het sociale netwerk. In de betaalde variant kan je tot wel zeven accounts toevoegen in de app, waarbij je zelf aangeeft welke timelines je wilt zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Janetter for Twitter iPhoneWie meerdere accounts heeft op Twitter en die in één app wil volgen, heeft er voortaan een nieuwe mogelijkheid bij om dat in te doen. In navolging van de Mac- en Windows-toepassing heeft Janetter for Twitter ook een iPhone-app uitgebracht. Die specialiseert zich op het toevoegen van meerdere accounts. In de gratis versie kan je drie accounts koppelen aan de app, in een betaalde versie kan je zelfs zeven accounts volgen. Je bepaalt zelf welke timelines je wilt weergeven in de applicatie.

Janetter Pro for Twitter bookmarksVergelijkbaar met Twitters eigen ‘power user’ app Tweetdeck, kan je met horizontale veegbewegingen schakelen tussen de timelines. Bij elk account dat je toevoegt, zie je standaard de timeline, mentions en privéberichten in beeld. Dat kan je veranderen met het menu dat links in beeld is verborgen. Per gekoppeld account kan je vinkjes zetten bij de timeline, mentions, messages, en ook de opgeslagen lijsten en zoekopdrachten van een account. Alle opties die je in beeld wilt brengen, noemt Janetter bookmarks. De volgorde waarop je die bookmarks in de app ziet, kan je in een apart menu veranderen.

Tussen bookmarks vegen gaat snel in Janetter. Aan de onderkant van het scherm zie je aan het aantal balkjes hoeveel bookmarks je hebt toegevoegd en hoeveel je er dus kan bekijken. Een oranje kleur geeft aan dat er ongelezen berichten op je wachten, groen is de kleur van de actieve bookmark. Omdat een ‘markeer als gelezen’ functie helaas ontbreekt, zal je de eerste keer bij het gebruiken van de app nog wel een veelvoud aan privéberichten moeten openen. Aan de bovenkant van het scherm lees je met welke bookmark je te maken hebt en aan de profielfoto ervoor, zie je ook aan welk account die verbonden is. Zorg er dus voor dat een opgeslagen zoekopdracht is geïnitieerd vanuit het account waarmee je op tweets met die zoekterm wilt reageren.

Janetter timeline iPhoneVoor de rest functioneert Janetter zoals je zou verwachten. Je kan op een tweet drukken om er een balk met opties onder te zien, en kan een bericht dan beantwoorden, favorieten, retweeten of quoten of delen of bewaren voor de lees-later diensten Pocket en Instapaper. Ook kan je de conversatie op die manier teruglezen. Aardig is dat antwoorden van anderen op jouw tweets, meteen ook jouw tweet weergeven in de mentions. Zo zie je makkelijk waarop gereageerd is. In de opties kan je instellen met welke afbeeldingsservice je foto’s wilt uploaden, kan je de lettergrootte aanpassen en kiezen voor een donker thema. Een eigen tweet kan je verrijken met een foto of een locatie. Daarnaast kan je kiezen vanuit welk account je de tweet plaatst. Meer niet. Janetter is op het toevoegen van accounts na, een simpele Twitter-applicatie. Hij werkt daardoor lekker snel en behoudt het overzicht.

Janetter for Twitter is groot geworden als toepassing voor de Mac en Windows, maar op de iPhone lijkt de app genoegen te nemen met een bescheiden rol. Pushberichten schitteren namelijk door hun afwezigheid, waardoor je andere Twitter-apps nodig hebt om écht live op de hoogte te blijven. De betaalde versie heeft als enige toevoeging ten opzichte van de gratis versie, de mogelijkheid om nog vier extra accounts te koppelen. Tenslotte zie je in de betaalde variant geen reclamebalk meer bovenaan de bookmarks.

Downloaden:
Janetter for Twitter (gratis, tot 3 accounts)
Janetter Pro for Twitter (€5,49, geen reclame, 7 accounts)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2012, 15:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetdeck, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.