iControlpad 2: fysieke gamecontroller voor iPhone met toetsenbord

De iControlPad 2 op Kickstarter is een nieuwe iPhone-gamecontroller, met onderop een fysiek toetsenbord waarmee je kunt typen.

iControlpad 2De makers van de iControlPad zijn naar Kickstarter gestapt om een nieuwe controller te verkopen. De iControlPad 2 is een verbeterde variant van het origineel, die naast fysieke knoppen om te gamen ook een apart toetsenbord heeft. Hierdoor kun je hem gebruiken om bijvoorbeeld snel een iMessage te typen. De iControlPad 2 maakt gebruik van een nieuw bevestigingssysteem, waardoor je de controller achter je iPhone kunt draaien.


De iControlPad 2 heeft net als zijn voorganger vier actieknoppen, een d-pad en twee analoge sticks. Achterop zitten twee knoppen, die je net als schouderknoppen op gewone controllers kunt gebruiken.

Je bevestigt de iPhone bovenop de iControlPad 2 met een speciale klem. Deze klem kan 180 graden worden gedraaid, waardoor je de gamepad onder je iPhone kunt schuiven. Hierdoor kun je de controller aan je iPhone bevestigd houden terwijl je hem niet gebruikt, zonder dat je iPhone veel breder wordt.

Ontwikkelaars moeten hun games aanpassen om gebruik te maken van de fysieke knoppen van de iControlPad. Op het moment zijn er verschillende games waarin dit is gedaan. De originele iControlPad is ook in staat om iCade-spellen te spelen, iets dat vermoedelijk ook in de nieuwe versie het geval zal zijn. Hierdoor zijn de volgende games ook ondersteund. Gebruik je de tweak BluTrol op een gejailbreakte iPhone, dan kun je de iControlPad gebruiken met games die virtuele knoppen op het scherm tonen.

De iControlPad 2 maakt verbinding met je iPhone met behulp van Bluetooth. Dit betekent dat je hem ook kunt gebruiken in combinatie met de iPhone 5. Of de iPhone 5 ook in de houder bovenop past is nog niet bevestigd, maar lijkt waarschijnlijk. Verschillende smartphones passen ook op de iControlPad 2, waaronder de Galaxy Note.

Door 87 dollar (inclusief verzendkosten) te doneren op Kickstarter, ben je er van verzekerd dat je een iControlpad 2 krijgt zodra het project zijn beoogde minimumbedrag van 150.000 dollar heeft ingezameld. Het geld wordt ook dan pas van je creditcard afgeschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.