iOS game-update: Volkswagen Up Challenge, ApzOrb HD, Evertales en koopjes

Het Nederlandse iPhone-spel ApzOrb HD verrast met een nieuwe wenteling voor het aloude Snake. Ditmaal mag je alleen kleuren in het straatje van jouw huidige kleur pakken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Volkswagen Up Challenge iPad iPhone iPod touchHet is een leuk fenomeen: de promogame. Spellen die gemaakt worden om een product aan te prijzen. Met name het Volkswagen-Audi-concern is er al sinds jaar en dag mee bezig op de iPhone en iPod touch. Na de VW Golf, Polo en Touareg, mogen we nu aan boord stappen in de aankomende stadsauto van Duitse komaf: de Up. Dat doen we graag, net zoals het nieuwe Snake-spel van eigen bodem: ApzOrb HD.

Van eigen bodem: ApzOrb HD

Abzorb iPhone iPod touch screenshotSnake met kleuren, dat is een treffende omschrijving voor de Nederlandse game ApzOrb van TerraNovita. Met een pookje geef je de richting van een blokkenslang aan, die zich kleurt naar het laatste blok dat hij eet. Eet nieuwe blokjes van dezelfde kleur om je combo te verhogen, of eet blokken van kleuren die er in de buurt van liggen. Raak je totaal anders gekleurde blokken, dan mag je de schadepapieren erbij halen. Maar… je mag wel overgangskleuren pakken om daarna weer andere kleuren te pakken. Dus als je rood bent, mag je geen blauw pakken, tenzij je eerst paars pakt. In het speltype ApzOrb ga je af na vier fouten, in de Time modus heb je anderhalve minuut tijd voor een highscore. Een prettig spelletje voor tussendoor dat bovendien strooit met OpenFeint-achievements. Wel jammer dat je geen offline naam kan invoeren zodat je een lokale highscoretabel krijgt. Dat was immers de kracht van Snake: highscores van vrienden verbreken. Je kan het spel trouwens ook gratis op de pc of Mac proberen!
Downloaden: ApzOrb HD (€1,59, universele app)

Leuke promogame: Volkswagen Up Challenge

GU MA Volkswagen Up Challenge iPhone iPod touchNee, het is geen partij voor Real Racing 2 of Asphalt 6, maar Volkswagen heeft een leuk promospelletje laten maken voor haar nieuwe stadsauto, de Up. Met name het uiterlijk is erg kek. Het introfilmpje en de menu’s zijn wit-blauw gekleurd en dat geldt zelfs voor het racen zelf. Op een blauwe baan scheur je vanaf een bovenaanzicht door witte decors, geflankeerd door vijf andere Up-jes in de singleplayer. Er is ook een Time Trial-modus om je eigen tijden te verbeteren en er is een multiplayer die maximaal zes mensen met elkaar online laat scheuren. De besturing kan op zes manieren worden ingesteld, maar de autootjes hebben sowieso de neiging flink te zwieren. Juist dat maakt de gameplay ook leuk. Als er niemand online is, kun je alsnog nog even je vrienden porren voor deze gratis app. Er mogen dan maar zes tracks en kleuren auto’s in Volkswagen Up Challenge zitten; in de multiplayer laat het zich qua eenvoudige lol niet snel verslaan.
Downloaden: Volkswagen Up Challenge (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=htRTbd57x7A

Trailer van de Dag: Evertales

Ken je Trine voor de pc of Mac? Niet erg, want niet gek veel mensen kennen het. Het is een 2D-platformer met 3D-beelden waarin je drie personen speelt die zich een weg ploeteren door overdadig kleurrijke fantasielandschappen terwijl er een verhaal wordt verteld. Welnu, laat ons je voorstellen aan Evertales. Een binnenkort te verschijnen 2D platforme… lang verhaal kort: een soort Trine voor de iPhone. Zo speel je met een vrouwenversierende elf, een zwaardvechter en een tovenaar die doorkan voor de zwakzinnige tweelingbroer van Gandalf uit Lord of the Rings. Het springspel komt ergens volgende maand uit en biedt dan meteen ondersteuning voor AirPlay Mirroring – gamen op de tv dus – en je voortgang opslaan met iCloud. Zo kan je Evertales meteen doorspelen op de iPad, als je die ergens vandaan kan toveren (Met dank aan Max Hamulyak voor de tip).

De koopjeshoek

Elke dag zet iPhoneclub in de Game-update de fijnste aanbiedingen en acties op een rij van games die uit de App Store voor de iPhone en iPod touch zijn te downloaden. Er moet bijna wel iets voor je tussen zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 20:56
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.