iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse game ApzOrb HD voor de iPad verschenen

In de Nederlandse game ApzOrb HD voor de iPad scoor je punten door blokken van dezelfde kleur achter elkaar op te eten. Je kan naar andere kleuren toewerken door tussenkleuren te eten.

ApzOrb HD iPad iPhone gameSnake met kleuren. Zo zou je het spel ApzOrb HD van de Nederlandse ontwikkelaar TerraNovita makkelijk kunnen omschrijven. Je bestuurt een sliert van blokjes die verkleurt naarmate hij een blokje van een kleur eet. Vervolgens mag hij alleen nog blokjes eten van een kleur die erbij in de buurt zit. Hoe vaker je dezelfde kleur achter elkaar eet, hoe meer punten. Eet je een verkeerde kleur, dan is het einde nabij.

De blokkenslang die je bestuurt met een pookje op het scherm, verandert in de kleur van het laatst gegeten blok. Als je een blauw blok hebt gegeten, ben je dus blauw. Op dat moment moet je blauwe blokken eten om de comboteller op te hogen en veel punten te behalen, maar mag je ook toewerken naar een andere kleur die in de buurt ligt. Zo mag je als je blauw bent geen rood eten, behalve als je eerst paars eet. Geel wordt zodoende pas behapbaar als je eerst groen eet. In de ApzOrb Game Mode mag je maximaal vier fouten maken. In de Time Game Mode moet je zoveel mogelijk punten scoren in anderhalve minuut. De scores worden bijgehouden in OpenFeint.

Onze korte ervaring met het spel leert dat ApzOrb HD een lekker vlot spel is om even tussendoor te spelen. Een highscore zetten in anderhalve minuut vraagt om nog een potje, en nog een. De rek van je highscore verhogen zit natuurlijk in de andere game modus, waarin je niet vastzit aan tijd. Het is jammer dat je niet je eigen naam in kunt vullen voordat je een potje speelt: zo kan er op één iPad namelijk een echte highscore-jacht ontstaan. Dat was vroeger immers de echte kracht van Snake.

Downloaden: ApzOrb HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 19:43
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen nederlandse apps, snake

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.