Game-update: jAggy Race, Fruity Frogs, Spider Ninja en Warp Dash

Warp Dash is een nieuwe highscore-game voor snelheidsduivels op de iPhone en iPod touch. Fruity Frogs, jAggy Race en Spider Ninja zijn daarnaast nieuwe spelletjes die hun gelijken nog niet kennen op het platform.

GU VR Fruity Frogs headerVoor de derde keer in de geschiedenis van de werkdagelijkse Game-update wordt er deze vrijdag géén Game van de Week uitgereikt. King of Dragon Pass steekt fantastisch in elkaar, maar is aan de dure kant. En Grand Prix Story van Kairosoft speelt heerlijk, maar lijkt in opbouw wel érg op Kairosoft’s eerdere werk. Ook vandaag is er een nieuwe game die een goede gooi doet: Warp Dash is snel, stoer en stilt de honger van highscoreverslaafden die nu al uitgekeken zijn op Jetpack Joyride.

Poolen met eieren: Fruity Frogs

GU VR Fruity Frogs iPhone iPod touchFruitige kikkers. Sommige spelnamen moet je gewoon niet in het Nederlands vertalen. Wie wil er nou spelen met fruitige kikkers? Niemand toch? Oké, maar wat als daar biljart-actie bij komt kijken waarbij je een kikker moet voeden? Jahaa, dan wordt het een ander verhaal. Op vijftig houten biljartlakens bestuur je een biljartkeu die zo moet kaatsen dat het fruit in de kikker eindigt. In de eerste levels heb je daar geen hogere wiskunde voor nodig, maar even verderop wordt duidelijk dat Fruity Fogs geheel draait om rare effectballen. Daarmee dien je op je pad bommen te laten exploderen, eitjes te pellen en langs blazers te ballen. Moeilijk wordt Fruity Frogs nooit, omdat de kikkers zelf toehappen als de bal in de buurt is. De uitdaging is meer om de gedragingen van de bal onder de knie te krijgen en de maximale punten te scoren. Best een leuk spel dit Fruity Frogs, maar ontwikkelaar PlayJam, mogen die juichende kinderen weg als we de maximale score halen? Alsjeblieft?
Downloaden: Fruity Frogs (€0,79)

Nieuw en gratis: Spider Ninja

GU VR Spider Ninja Free iPhone iPadGenoeg fruit gehakt? Haal nu eens een werp-ster door een spinnendraad! Een stuk of zeven of acht spinnen vallen tegelijk het beeld in met achter zich aan de draden waar aan ze bungelen. Je mag de spinnen niet raken, maar krijgt punten als je hun web doorsnijdt. Geheel in de traditie van echte ninja’s natuurlijk. Twee spinnen raken en je ligt eruit! Of nou ja, tenzij je een ballonnetje popt die je van een extra leven voorziet natuurlijk. Spider Ninja is in concept te belachelijk voor woorden, maar heeft net als Fruit Ninja meteen iets pakkends over zich hangen. Touwtjes doorsnijden is nu eenmaal leuk, dat heeft een zekere Cut the Rope met zijn tientallen volgelingen wel bewezen. Een kloeke bonus is dat Spider Ninja werkelijk strooit met OpenFeint-achievements die honderd punten per stuk waard zijn, maar dat geheimpje blijft even tussen ons, oké?
Downloaden: Spider Ninja Free (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: jAggy Race

GU VR jAggy Race iPhone iPod touchjAggy Race is een semi 3D-kartspel waarin je door magneetkrachten naar andere oppervlakten en ondergronden wordt getrokken. Je kan het misschien beter omschrijven als een platformer op wielen, maar dan nog zou het een aardig markante platformer zijn. Het heeft namelijk ook nog wel iets van die spelletjes waarin je zelf een achtbaan moet maken en er dan in rijdt. jAggy Race is uniek in zijn soort. Terwijl je op de ultrasmalle baan rijdt (waar je niet van af kan vallen), ontwijk je lasers, stomp je schapen van het parcours en rijd je meer dan eens ondersteboven. Voor degenen die de combinatie van spelgenres niet aankunnen is een niet-speelbare instructie inbegrepen. Goede keuze, want een speelbare instructie zou alleen maar af gaan van de 23 tracks waarop je scheurt. Gelukkig heeft de ontwikkelaar nu al nieuwe circuits aangekondigd. jAggy Race is geen ultragepolijst pareltje van een spel, maar lekker gek is het wel.
Downloaden: jAggy Race (€0,79)

Trailer van de Dag: Warp Dash

Eindelijk een game waarin je weer wil jagen op highscores“, juicht een van de eerste recensies onder Warp Dash in de Amerikaanse App Store. Dat willen we graag nuanceren tot: eindelijk eens een stoére game waarin je weer wil jagen op highscores. Warp Dash laat je aan bord stappen van drie verschillende zweeftuigen die door een TRON-achtige wereld haasten. Ontwijk de gevaren, maak gebruik van jumps en verzamel zoveel mogelijk driehoeken die op de virtuele baan voor je liggen. Total loss? Volgende poging. Warp Dash overtuigt in haar werkelijk superstrakke presentatie. Alles is hoekig, scherp en vrijwel symmetrisch. De luchtschepen ogen iets meer cartoonesk dan de omgeving, maar steken precies goed af. Wat een feest voor het oog, dit Warp Dash. Er mag dan wel geen Game van de Week zijn deze week; Warp Dash is er slechts een online multiplayer van verwijderd.
Downloaden: Warp Dash (€0,79, universele app)

Zie de games van deze week in een eenvoudig overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2011, 18:29
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, ninja, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.