Bonnefantenmuseum Maastricht brengt iPhone-app ‘Just add art!’ uit

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft een eigen iPhone-app uitgebracht, waarmee je figuurtjes uit kunstwerken in een eigen foto kunt plakken.

bonnefantenHet Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Deze keer geen audiogids of een overzicht van de aanwezige kunstwerken, maar een app waarmee je zelf aan de slag moet gaan. De app bevat 9 figuurtjes, afkomstig uit schilderijen, kunstwerken of het gebouw van het Bonnefantenmuseum zelf. Deze kun je in een nieuwe of bestaande foto verwerken, waarbij je met je vingers het figuurtje kleiner maakt en roteert, zodat het leuk in de compositie past.

Of het eindresultaat de moeite is om met anderen te delen, hangt af van de gekozen foto. Je hebt de keuze uit e-mail of Facebook, Twitter ontbreekt. De app is origineel qua insteek, want een soortgelijke app heb ik nog niet bij een ander museum gezien. Maar er zit ook een minpunt aan: op de 9 aanwezige figuurtjes ben je vrij snel uitgekeken. En ik denk dat ik meer geïnteresseerd zou zijn geraakt in de collectie van het museum als ik gewoon door de kunstwerken zou kunnen bladeren. Nu moet je figuurtjes inplakken van schilderijen, waar je weinig gevoel bij hebt. Er is bij elk figuurtje overigens wel een foto van het volledige schilderij met informatie over de kunstenaar en wat achtergrondinfo te vinden.

Downloaden: Just Add Art! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2011, 22:28
Categorie Amusement
Onderwerpen kunst, museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.