Bondsy: een Marktplaats voor vrienden en hun vrienden

Bondsy is een Marktplaats iPhone-app voor vrienden en hun vrienden. Zo kan je spullen kopen, verkopen en ruilen met mensen die je vertrouwt.

Bondsy sociale variant op MarktplaatsJe wilt je oude iPhone van de hand doen, maar wil niet met een onbekende afspreken om hem te verkopen. Je hebt geen behoefte meer aan je studieboeken, en wilt ze ruilen voor een boekenbon. De iPhone-app Bondsy laat je producten die je van de hand wil doen verkopen, of ruilen tegen andere producten. Zonder dat je daarvoor de hindernissen van Marktplaats hoeft te nemen: je verbindt de app via Twitter of Facebook en kan zo verkopen en ruilen met vrienden en hun vrienden.

Ruilen of verkopen

Bondsy legt de nadruk zelf nogal op ruilen. De bijnaam van de app is zelfs ‘Trade with Friends’. Maar als je iets wilt verkopen, is dat net zo makkelijk. Een ‘advertentie’ plaatsen in Bondsy behelst een foto gebruiken uit je fotoalbum, er een kleine omschrijving bij zetten en aangeven wat je ervoor wilt hebben. Je bent zelf geheel vrij omdat in te vullen. Stel je verkoopt je oude iPhone 3GS. Dan vul je in 100 euro, 110 euro met lader, iPod touch 4th gen en dat zijn dan de drie optie waar geïnteresseerden uit kunnen kiezen. Er wordt gedrukt op de deal van voorkeur, er wordt een chat geopend en je kan onderhandelen. Als je erover uitkomt, beklink je deal en trek je hem terug van Bondsy.

Bondsy reageren op aanbieding Bondsy wat wil je geven

Indeling

Het is een applicatie met een kenmerkend eigen uiterlijk, zo met donkergrijze en oranje accenten. Er zijn vier tabbladen traditioneel onderaan de app. Druk op Bondsy en je benadert de aanbiedingen van vrienden en de aanbiedingen van vrienden van vrienden, aangeduid door aparte subsecties bovenin beeld. Je kan ook de weergave veranderen van lijst met grote foto’s naar thumbnails zonder omschrijving. Het tweede tabblad stuurt je naar recente activiteit. Daar zie je vrienden die zich hebben aangemeld en een Inbox met berichten die zijn verstuurd voor deals. Het smiley-tabblad stuurt je naar je eigen profielpagina en de oranje plus ten slotte, is natuurlijk de ingang naar een volgende aanbieding van jouw kant.

Slimme trucjes

Bondsy heeft een paar slimme trucjes. Het onderscheid van vrienden enerzijds en hun vrienden anderzijds is natuurlijk al slim, omdat je dan nog steeds weet dat je met mensen te maken hebt die je waarschijnlijk wel kan vertrouwen. Daarnaast gedraagt de app zich als een echt sociaal netwerk. Je kan openlijk reageren op een aanbieding, kan hem delen op andere sociale netwerken, een persoon verbergen en zelfs aanbiedingen van andere reposten. Net als op Tumblr of een retweet op Twitter. Een andere slimmigheid is dat je al bij het aanmelden voor Bondsy kan aanvinken dat je nieuwe Facebook- en/ of Twitter-vrienden automatisch toevoegt. Je krijgt er ook een pushbericht voor. Als je dat niet wil, kan je de pushberichten instellen op je profielpagina.

Bondsy boek in de verkoop Bondsy chat om product

Potentie

Iets dat nog mist in Bondsy, is een filter op afstand tot jou en de aanbieder. Dat die functie op dit moment ontbreekt, is echter nog wel te begrijpen. Bondsy zal eerst tijd nodig hebben om een gebruikersbestand op te bouwen. De potentie is er, want het is een fijne gedachte: spullen uitwisselen met mensen die je vertrouwt.

Downloaden: Bondsy (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Nog meer kanalen om je spullen op te verkopen? Kijk ook eens naar Videodeals, een soort Marktplaats met video’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 15:37
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.