Bancontact/Mister Cash: betalen met Belgische iPhone-app

Bancontact heeft een nieuwe betaal-app voor Belgische bankpashouders gemaakt, waarin je maximaal 125 euro naar anderen kan overmaken.

Bancontact Mister Cash iPhone-appBancontact/Mister Cash heeft een eigen applicatie uitgebracht waarmee bankpashouders in België tot 125 euro mobiel aan elkaar kunnen betalen. De applicatie verkeert nu nog in een proefperiode, maar moet in 2014 voor iedereen beschikbaar worden. Het principe is simpel en ludiek: de persoon die geld moet ontvangen, typt een bedrag tot 125 euro in op zijn beeldscherm en ziet daarna een QR-code. Die scant de betaler met zijn iPhone. Die voert na het scannen zijn pincode in en vervolgens wordt het bedrag overgemaakt.

Bancontact/Mister Cash kan zowel in winkels als tussen personen onderling worden gebruikt. De overigens Engelstalige demonstratievideo van Bancontact laat zien dat de nadruk wel ligt op persoonlijke transacties. De transactie vindt meteen plaats, net als een normale transactie die wordt voltrokken met de bankpas.

Op de website van de applicatie worden ondernemers, handelaren en particulieren gevraagd om ideeën aan te dragen voor functies die Bancontact met de iPhone-app zou kunnen bevatten. Tijdens de proefperiode zijn er in ieder geval nog geen kosten gemoeid met de transacties. De tarieven daarvan zullen in 2014 worden bepaald, weet De Standaard.

Ondertussen is het niet helemaal duidelijk voor wie de proef beschikbaar is. In de Belgische App Store staan inmiddels enkele één ster-recensies van gebruikers die in de toepassing niet door de activatieprocedure heen komen.

Downloaden: Bancontact for iPhone (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2013, 16:30
Categorieën Belgische apps, Financiën
Onderwerpen financieel, mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.