Autozine biedt personalisatie in vernieuwde iPad-app

Autozine heeft een vernieuwde iPad-app uitgebracht, waarbij de content steeds wordt ververst. Met Autozine 2.0 stel je zelf je tijdschrift samen op basis van merk of autotype. Ook kun je vanaf nu bladeren door het archief met duizenden autotests.

autozine ipadHet autoblad Autozine heeft een vernieuwde versie van de iPad-app Autozine uitgebracht. Ze proberen daarmee naar eigen zeggen de overstap te maken naar ‘tijdschrift 2.0’. Dat wil zeggen: in plaats van een PDF-versie die periodiek wordt ververst, biedt Autozine een tijdschrift op maat aan. Op basis van de voorkeur van de lezer wordt een uniek magazine samengesteld, dat continu wordt aangevuld. Er is ook een zoekfunctie toegevoegd, waarmee je alle autotests en nieuwsberichten uit het archief in tijdschrift-layout kunt lezen op de iPad.

De vorige iPad-app van Autozine bestaat sinds begin 2011. Het idee was vanaf het begin dat je niet wekelijks of maandelijks een nieuw nummer downloadt, maar dat nieuwe content meteen beschikbaar komt, zodra het beschikbaar is.

autozine tijdschrift Het gaat daarbij om autotests en nieuwsberichten. De app maakt het tijdschrift toegankelijker, maar heeft niet de nadelen van een normaal tijdschrift, waarbij de content alweer verouderd is op het moment dat het papier wordt bedrukt. Tegelijk heeft het nieuwe Autozine-tijdschrift op de iPad de voordelen van online: vanuit elke autotest kan worden verwezen naar tests van soortgelijke auto’s, die maar één schermklik van je verwijderd zijn. Je kunt terug in de tijd door het archief door te bladeren, waarin duizend autotests en tienduizend nieuwsberichten te vinden zijn. Wil je een bepaalde test toch op papier hebben, dan kun je het thuis afdrukken via de ingebouwde printfunctie. Je kunt de artikelen ook delen via sociale netwerken.

Het bijzondere van Autozine 2.0 is dat het magazine helemaal wordt afgestemd op de lezer. Wil je lezen over gezinsauto’s, dan kan dat. Maar wie liever over cabrio’s en sportwagens leest, kan daar ook voor kiezen. Je kunt zelfs alleen nieuws en reviews over één merk lezen. Het tijdschrift is in zes talen verkrijgbaar: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Zweeds.

Downloaden: Autozine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2012, 14:04
Categorie Sport
Onderwerpen auto, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.