Apple verwijdert game-abonnementenapp van Big Fish Games meteen weer

Big Fish Games beweerde de eerste te zijn met een abonnementenmodel voor games. Ze zouden wekenlang hebben samengewerkt met Apple. Maar Apple heeft de app nu zonder verklaring uit de App Store gehaald.

big fish gamesVolgens Big Fish Games waren ze de eerste ontwikkelaar die games op basis van een abonnementenmodel mag aanbieden. In een gesprek met Bloomberg benadrukte het bedrijf dat er overleg met Apple was geweest. Maar nu blijkt Apple toch de app zonder verder overleg weer uit de App Store te hebben gehaald. Medeoprichter Paul Thelen zegt dat Apple “officieel toestemming” heeft gegeven voor de game-abonnementenapp. Big Fish Games beweerde de eerste te zijn met een abonnementenmodel voor games. Voor €5,49 per maand kreeg je telkens nieuwe games toegestuurd. Een dergelijk abonnementenmodel bestond tot nu toe alleen voor kranten en tijdschriften.

Toen de app uiteindelijk in de App Store verscheen, werd al snel gespeculeerd dat er geen sprake was van een echt abonnementenmodel, zoals Apple dat graag ziet: binnen de app, waarbij 30% van de inkomsten voor Apple zijn. Toch beweert Big Fish Games-orichter Paul Thelen dat zijn team wekenlang met Apple heeft samengewerkt om te zorgen dat de app aan alle eisen voldeed. Apple zou het persbericht over de lancering van de game zelfs vooraf hebben gelezen en goedgekeurd. Bij de app van Big Fish Games moesten gebruikers een abonnement afsluiten voor een eindeloze stroom games, die draadloos vanaf de servers van Big Fish naar de abonnees zouden worden gestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2011, 9:07
Categorie Games
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.