iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 5-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: AirBuddy
AirBuddy voor de Mac is een handige app voor AirPods-bezitters. Met de app krijg je bijna dezelfde ervaring voor het gebruik van je AirPods met je Mac als met je iPhone. Dat betekent dat je ook die mooie animatie in beeld krijgt zodra je het doosje van je oplaadcase open doet. Je maakt op deze manier ook snel verbinding door op de melding te klikken. Bovendien bekijk je snel de status van de accu via de meegeleverde widget in het Berichtencentrum. Deze widget toont ook meteen de status van andere apparaten in de buurt, zoals je iPhone en Mac.

AirBuddy instellen.

Naast de AirPods werkt AirBuddy ook met andere koptelefoons met W1-chip, waaronder de BeatsX. De maker van de app heeft al beloofd om de app nog verder uit te gaan breiden. Als je dus vaak via je Mac luistert, kan deze app zomaar de moeite waard zijn.

AirBuddy is beschikbaar via de website van de ontwikkelaar.

Pathé op Apple Watch

Deze week bracht Pathé een fijne update uit voor Apple Watch-bezitters. Het is nu namelijk mogelijk om je kaartjes vanaf je pols te scannen via de gloednieuwe Pathé-app voor de Apple Watch. De app werkt ook in combinatie met je Unlimited-kaart, dus je kan de app dit weekend meteen gebruiken. Nieuw is ook dat je tijdens de film via de app precies kan zien hoe lang de film nog duurt. Dat kom vooral van pas bij de wat saaiere films of als je je kinderen bij de film moet ophalen.

BNR Smart Radio

De app van BNR heeft deze week iets nieuws gekregen. De functie heeft BNR Smart Radio en zit al langer in de Android-app. Met de functie worden fragmenten op basis van jouw interesses in een slimme afspeellijst gezet. De fragmenten worden in real-time geselecteerd door het algoritme van BNR. Met de functie en de app heeft BNR deze week ook de Marconi Online Award gewonnen. Deze werd uitgereikt door Elger, die bij iCulture ook de maandelijkse podcast verzorgt.

BNR Smart Radio.

#TotHier

Hoe hoog komt het water in jouw woonkamer te staan, als de dijken doorbreken? De app #TotHier laat het zien. De app is gemaakt door Waterschap Rivierenland en is bedoeld om te herdenken dat 24 jaar geleden in 1995 een kwart miljoen mensen geëvacueerd moesten worden omdat de rivierdijken op het punt stonden door te breken. Om jongeren een beter idee te geven wat een overstroming voor impact heeft is deze app gemaakt. Het werkt met augmented reality. Richt de camera op je woonruimte en je ziet hoe het water de kamer binnenstroomt en hoe hoog het komt. Je kunt dit delen met anderen.

Wanna Kicks

Wanna Kicks is een app waarmee je virtueel sneakers kunt passen. Via de camera van je iPhone zie je of de schoenen goed staan. Je kiest een 3D-model van een sneaker, trekt je schoen uit en richt de iPhone-camera op je voet. Je kunt van kleur wisselen en rondlopen in je virtuele nieuwe sneakers. Als het bevalt kun je ze meteen bestellen.

Met Wanna Kicks kun je alleen het uiterlijk van de sneakers beoordelen. Je krijgt geen indruk of de schoen lekker zit en of je wel de juiste maat te pakken hebt. Dezelfde appmaker heeft ook de Wanna Nails-app gemaakt voor het proberen van nagellak.

Escapists 2: Pocket Breakout

Heb je altijd al willen ontsnappen uit een gevangenis? In Escapists 2: Pocket Breakout kan dat. De app is het vervolg op het eerdere deel en biedt nog meer mogelijkheden om uit de gevangenis te ontsnappen. Neem de game echter niet te serieus. Het pixelachtige uiterlijk geeft de game een leuk stijltje. Met allerlei hulpmiddelen en verkleedpartijtjes is het aan jou om op een zo uniek mogelijke manier te ontsnappen. De game is gemaakt door Team 17, bekend van de Worms-games. De game heeft dan ook veel overeenkomsten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.