Yahoo neemt maker van iOS-apps Photoforge 2 en KitCam over

Yahoo neemt Ghostbird over om het toe te voegen aan het Flickr-team. Ghostbird is bekend van de apps Photoforge 2 en KitCam. Deze iPhone-apps zijn per direct uit de App Store verwijderd.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

PhotoForge2-voor-iPhone-en-iPod-touchDe shopping spree van Yahoo is nog niet ten einde. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het app-ontwikkelaar Ghostbird toevoegt aan het bestaande Flickr-team. Ghostbird is vooral bekend van de populaire foto- en videobewerking-apps Photoforge 2 en KitCam. Na het nieuws over de overname zijn beide apps meteen uit de App Store verwijderd. Als je de apps al eerder hebt gedownload kun je deze blijven gebruiken. Je ontvangt alleen geen updates meer.

iCulture schreef al eerder artikelen over Photoforge 2 en KitCam. Photoforge 2 is een van de meest uitgebreide fotobewerkingsapps voor de iPhone en wordt ook wel het Photoshop voor iPhone genoemd. KitCam is een goede video-app waarbij je, met behulp van een statief, veel bekende fotobewerkingen op film kan toepassen. De aankondiging van de aankoop werd officieel bevestigd op Twitter.

Yahoo zal het team en de kennis van Ghostbird vooral inzetten om Flickr verbeteren, en wel in het bijzonder de mobiele app. Verwacht wordt dat de overgenomen technologie voor het einde van het jaar in het aanbod van Yahoo is terug te zien. Al met al is duidelijk dat Yahoo zich steeds meer op mobiele gebruikers richt. Onlangs werd de mobiele taken-app Astrid nog overgenomen en daarvoor kwam het bedrijf met een eigen weer-app voor de iPhone. In april bleek dat Yahoo en Apple nauwer willen samenwerken om Siri te verbeteren, en na WWDC werd duidelijk dat Flickr in iOS 7 is geïntegreerd.

Naast Ghostbird heeft Yahoo vandaag ook Rondee gekocht, een dienst waarmee gebruikers conference calls kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2013, 15:34
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen flickr, overname, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.