‘Winkeliers in VS bereiden voor op nieuwe iPads met prijsverlagingen’

Winkeliers in de Verenigde Staten bereiden zich voor op mogelijke nieuwe iPads in april, door nu alvast de huidige modellen met korting te verkopen.

iPad pricecutHet Amerikaanse Wal-Mart, Best Buy, en MacMall hebben allemaal de prijzen voor de iPad verlaagd. Daar hebben we als Nederlandse kopers weinig aan, maar er valt het één en ander uit de prijsverlaging te lezen: CNN speculeert dat de lage prijs wijst op de introductie van een nieuwe iPads. Winkeliers proberen hun schappen weer leeg te maken om plaats te maken voor de volgende versie.

De timing lijkt wel juist. Eerder kwamen er nog geruchten voorbij over een iPad-onthulling in april, al zou er alsnog enige speling in deze datum kunnen zitten. Het is nog de vraag waar de prijsverlagende winkels zich op baseren. De korting zou het gevolg kunnen zijn van een officieel bericht van Apple, maar een tweede optie is dat winkeliers proberen in te spelen op de iPad-plannen door ook het geruchtencircuit in de gaten te houden. Apple is immers een vrij geheimzinnig bedrijf dat niet zomaar plannen vrijgeeft. Wal-Mart en Best Buy zijn wel zeer grote winkelketens in de VS.

We weten nog niet zeker wat Apple op een iPad-evenement zal aankondigen, maar meerdere geruchten wijzen op de iPad vijfde generatie en de iPad mini 2. De iPad 5 zou een nieuw ontwerp krijgen, gebaseerd op de iPad mini, terwijl de tweede iPad mini een retinascherm moet krijgen.

Via Tweakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2013, 10:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air, ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.