VLC Mediaspeler iPhone iOS

VLC begin 2015 terug in de App Store

De videospeler VLC komt terug naar de App Store. Een hoofdontwerper heeft bevestigd dat VLC begin 2015 weer beschikbaar is op iPhone en iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

VLC iconDe VLC-app voor iPhone en iPad verdween afgelopen september uit de App Store. Ontwikkelaar VideoLAN gaf geen opheldering waarom de app moest verdwijnen, maar een belangrijke ontwikkelaar belooft nu dat ‘ie terugkomt.

VLC verdween vlak nadat iOS 8 beschikbaar kwam. De populaire videospeler was nog wel gewoon te gebruiken voor mensen die ‘m eerder gedownload hadden. VideoLAN hield ondertussen de lippen stijf op elkaar en wilde alleen toegeven dat ze VLC op eigen initiatief uit de App Store hadden gehaald en dat we als gebruikers geduldig moeten wachten op een update.

Volgens lead developer Felix Paul Kuehne komt de app begin 2015 terug. Op de vraag waarom de app niet langer in Europa verkrijgbaar is, antwoordde hij:

Het komt weer beschikbaar, waarschijnlijk begin volgend jaar vanwege de sluiting van iTunes Connect.

Begin december meldde Kuehne overigens al dat er een semi-publieke betaversie via TestFlight beschikbaar zou komen en dat er daarna een publieke release zou volgen. Het reviewproces bij Apple verliep echter moeizamer dan verwacht.

VLC Mediaspeler iPhone iOS

De sluiting van iTunes Connect duurt nog tot 29 december en het antwoord van Kuehne wekt de indruk dat VLC al ter goedkeuring is ingeleverd bij Apple. Afhankelijk van de wachtrij die klaar staat bij Apple en de snelheid waarmee het reviewteam werkt kan de app daarna elk moment verschijnen. Gelukkig zijn er genoeg andere videospeler-apps waarmee je ondertussen films kunt kijken op de iPhone en iPad.

Update 30 december: De nieuwe app krijgt versie 2.5 en zal een nieuwe app zijn, die je dus weer opnieuw moet downloaden en niet automatisch binnenkomt via het update-mechanisme van de App Store. Daarnaast gaat VideoLan een tussentijdse versie 2.4 uitbrengen voor mensen die de app al eerder hebben geïnstalleerd, voordat hij werd verwijderd. Beta 2 van VLC voor iOS 2.4.0 wordt momenteel al gebruikt door betatesters. Het bevat een aantal verbeteringen, maar i niet in staat om videobestanden met behulp van hardware-ondersteuning te decoderen. Dat zal wel aanwezig zijn in versie 2.5.

VLC-for-iOS-nieuw

Op zoek naar een alternatief? In een app-gids hebben we de vijf beste apps voor fervente filmkijkers op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2015, 9:56
Categorie Apps
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.