twitter-suggesties-iphone

Twitter geeft in de iPhone-app suggesties wie je moet volgen

Twitter laat nu in de iPhone-app zien welke andere Twitter-accounts je zou moeten volgen. Daarbij wordt gekeken naar je eigen historie en personen die jouw vrienden volgen.

Erger je je op de website van Twitter altijd aan de suggesties dat je allerlei bekende Nederlanders moet volgen? Dan zal die frustratie nog eens verdubbelen als je de mobiele app gebruikt. In de iOS-app laat Twitter vanaf nu ook de volgsuggesties zien. Humberto Tan en Jochem Myer zijn nu helemaal niet meer te vermijden.

twitter-suggesties-iphone

De tijdlijn van de app wordt door de suggesties nog net iets drukker. De ‘Who to follow’-functie brengt je in contact met Twitter-accounts die voor jou mogelijk interessant zijn. Gek genoeg levert het bij ons altijd suggesties op van accounts waar we niet echt op zitten te wachten, zoals Paul de Leeuw of het Windows Developer-account (@windowsdev).

Het kost door deze nieuwe functie nét iets meer moeite om te zien wat er kortgeleden aan tweets is geplaatst. Twitter toont je immers ook al de ‘While you were away’-berichten, om zeker te weten dat je belangrijke updates van vrienden niet hebt gemist. De suggesties verschijnen tussen de berichten door, terwijl je aan het lezen bent. Je kunt er dus ook makkelijk voorbij bladeren. Volgens Twitter gebruiken ze je de followergegevens van je vrienden in combinatie met je eigen Twitter-historie om te bepalen wie er in de lijst moeten komen te staan. Er kunnen ook reclame-accounts van merken tussen staan. Vind je het niks, dan kun je op het kruisje tikken om de boel te sluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2015, 13:34
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.