iKids week 29: KRE-O Cittyville, ziekenhuisbezoek en monsters bij de tandarts

In de rubriek iKids behandelt iCulture deze week een paar stoere kinderapps: KRE-O Cittyville Invasion, Monster Dentist en Doctor X - Med School.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

KRE-O CityVille InvasionKindergames te over, maar welke keuze maak je voor een rubriek als iKids? Het grappige vogeltje Robin kwam al aan de beurt, omdat zijn spelletje Sago Mini Forest Flyer Apple’s gratis App van de Week is. Voor de kleintjes was er nog een leuke titel: LEGO DUPLO Train. Omdat de jongste spelers met deze titels al aan hun trekken zijn gekomen vandaag in de rubriek iCulture drie wat stoerdere titels: vechten tegen een invasie met KRE-O Cittyville Invasion, smerige tandenpoetsen in Monster Dentist en spannende medische ingrepen bij Doctor X – Med School.

KRE-O Cittyville Invasion

KRE-O CityVille InvasionKRE-O is een redelijk nieuw merkt van Hasbro, dat met de speelgoedreeks een soort LEGO wil neerzetten: bouwstenen met noppen en aanverwante verhalen, merchandise én natuurlijk videogames. In KRE-O Cittyville Invasion kom je als een commandant van de CityVille S.O.S. Force in actie om de slechte Dr. Mayhem te stoppen, die het met zijn kornuiten heeft gemunt op de wereldheerschappij. Het spel valt in het tower defense-genre: bouw verdedidingswerken om de vijand buiten de deur te houden. De soldaten, vaardigheden, wapens en pantsers kunnen telkens sterker worden gemaakt. Het slimme is dat de makers de linken met het echte speelgoed leggen door codes in de speelgoedverpakkingen te gebruiken voor extra’s in het spel. Het spel kent 5 speelvelden, 13 verschillende gebouwen en 35 personages. Het is geschikt voor iets oudere kinderen die van actie houden.

Downloaden: KRE-O Cittyville Invasion (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5G+, iOS 4.3+)

Monster Dentist

Monster DentistOp een of andere manier zijn tandartsspelletjes momenteel vrij populair. En als je er goed over nadenkt, is dat best logisch. Het serieuze en vaak spannende karakter van een tandartsbezoek combineren met de grappen en grollen van een game is juist voor kinderen erg aantrekkelijk. In Monster Dentist gaat dat nog een stapje verder, omdat er in de stoel alleen vreemde en lelijke monsters plaatsnemen plaatsnemen. Er zijn wel 50 van die verschillende aparte verschijningen. De smerige gebitten neem je onder handen met allerlei borstels, flosdraden en andere hulpmiddelen. De app is gratis maar heeft onderdelen die je via een in-app aankoop kunt aanschaffen.

Downloaden: Monster Dentist (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Doctor X – Med School

Doctor XEen beetje in het verlengde van spannende ontmoetingen met monsters en rotte gebitten is de operatietafel van Doctor X – Med School. De patiënt in kwestie moet snel geholpen worden en het is aan de speler om de juiste gereedschappen zoals een spuit, een stethoscoop, een thermometer of een bloeddrukmeter erbij te pakken. Naast onschuldige handelingen als een pleister plakken en naar de hartslag luisteren moet je ook splinters verwijderen en ribbenkasten bekijken met behulp van röntgenstralen. Het doel is de juiste behandelingsmethode te vinden, zodat de zieke patiënt goed wordt geholpen. Er zijn 4 verschillende patiënten die je hulp nodig hebben. Daarvoor krijg je in veel medische gereedschappen tot je beschikking die je nodig hebt en verschillende pleisters voor de kleine wondjes. Om alles te gebruiken moet je wel een in-aap aankoop doen. We hadden je al gewaarschuwd: Doctor X – Med School kan ondanks de leeftijdskeuring van 4 jaar en ouder best spannend zijn.

Downloaden: Monster Dentist (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:01
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.