SunVolt: zonnelader belooft iPhone zo snel als stopcontact te laden

De SunVolt is een zonnelader op Kickstarter, die belooft je iPhone net zo snel als een stopcontact op te laden. Zelfs op een bewolkte dag zou de SunVolt goed werken.

SunVoltDe SunVolt is een zonnepaneel ter grootte van een aktetas waar je een iPhone mee kunt opladen. Omdat het oppervlak van de zonnelader zo groot is, kan hij functioneren als 10- of 15-watt oplader. Volgens de makers laadt de SunVolt om deze reden je iPhone net zo snel op als een stopcontact, zelfs op een bewolkte dag.

De makers van SunVolt beschrijven het principe als volgt:

iPhone-opladers zijn 5-watt adapters. Met ons 10-watt paneel is opladen via de SunVolt vergelijkbaar met opladen via een stopcontact. De reden hiervoor: het zonnepaneel is groot genoeg om relevant te zijn.

Er zijn al aardig wat zonnepanelen voor de iPhone verschenen. Vaak zijn dit cases of aparte accessoires, die stroom opslaan in een externe accu. De SunVolt belooft je iPhone zonder tussenkomst van een batterij van stroom te voorzien.

De SunVolt is nog niet in winkels verkrijgbaar. De makers probeerden via Kickstarter geld in te zamelen om de productie te starten. Dat is inmiddels gelukt: ze hebben meer dan 46.000 dollar ingezameld, terwijl ze 30.000 dollar zeiden nodig te hebben. Door 120 dollar aan het project te doneren, krijg je een 10-watt versie van de SunVolt thuisgestuurd. Een donatie van 145 dollar verzekert je van de 15-watt variant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 11:59
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.