Sun webapp toont het weerbericht in stijl

Sun is een simpele webapplicatie die het weerbericht toont in diverse steden wereldwijd. De van oorsprong Deense webapp gedraagt zich als een normale app. Je kunt ook enkele dagen vooruit kijken.

sun webapp amsterdamVoor nieuwe apps kijk je al snel naar de App Store. Maar er worden ook nog steeds mooie en handige webapps gemaakt. Sun is een nieuw ontdekte weerapplicatie uit Denemarken. Het is een webapp, maar dat zou je niet denken als je op het icoontje klikt om te kijken naar het weerbericht. Sun is te bekijken in de Safari-browser en gedraagt zich als een gewone iPhone-app. Menubalken zijn er niet. Instellen is ook niet nodig: je geeft aan dat je je huidige locatie wilt gebruiken en Sun haalt het weerbericht in jouw stad op. Door links en rechts te bladeren kun je het huidige weer in andere steden zien. Met pinch en zoom zorg je dat er een weerbericht voor de komende dagen zichtbaar wordt.

Sun is simpel en effectief. Je kunt de achtergrondkleur van je favoriete steden wijzigen en kiezen tussen graden Celsius en Fahrenheit. De webapp werkt in portret- en landschapsweergave, zowel op iPhone en iPod touch als op de iPad. Om de webapp aan je startscherm toe te voegen tik je op het icoontje onderin je browser (een vierkantje met wegvliegend pijltje). Daarna kun je de webapp toevoegen aan je beginscherm, zodat je voortaan snel toegang hebt. Sun zet een icoon met zonnetje op je scherm, zoals hieronder is te zien.

Wil je toch liever een aparte app, dan kunnen we Weather Neue aanbevelen. Die is ziet er ook stijlvol uit en is nog gratis ook.

Zelf proberen: Sun (gratis)

Let op: dit is een webapp. Het heeft geen zin om in de App Store te gaan zoeken. Je gebruikt deze app vanuit je Safari-browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2012, 10:32
Categorie Apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.