Mac Mail-app

Maak de Mail-app op de Mac sneller met dit scriptje

Met een eenvoudig script kun je de Mail-app versnellen. Het script optimaliseert de database die de Mail-app gebruikt, zodat je sneller kunt zoeken.

Merk je dat de Mail-app steeds trager wordt, telkens wanneer er een nieuwe versie van macOS verschijnt? Dan kun je met onderstaand script de Mail-app versnellen. Het script optimaliseert de database van de Mail.app en zorgt ervoor dat je sneller berichten kunt laden en doorzoeken.


Mac Mail-app

Mail-app sneller maken

Het script, gemaakt door de bekende Apple-ontwikkelaar Brett Terpstra, is geschreven in AppleScript. Deze scripttaal is gemakkelijk te gebruiken, ook als je geen programmeur bent. Je opent simpelweg een venster in de Script Editor die op elke Mac aanwezig is, plakt de code erin en klikken op het hamer-icoon. Vervolgens kun je het uitvoeren van het script starten door op de play-pijl te klikken.

De benodigde code vind je op de website van Terpstra en op Github.

Door hieronder op ‘view raw’ te klikken krijg je de platte tekst te zien, die je makkelijk in je Script Editor kunt plakken.

Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je het beste een backup maken van je Mail-database. De mailbox staat op je schijf opgeslagen in een .mbox-map. Hierin vind je de losse berichten als .emlx-bestanden.

Hoe AppleScript werkt kun je lezen in onze uitgebreide uitleg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2017, 12:23
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen applescript, mail
Devices Mac, MacBook
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.