Range: draadloze voedselthermometers voor iPhone en Pebble

De Range Intelligence thermometers laten je de temperatuur van voedsel draadloos meten vanuit een iPhone-app en Pebble-app.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Range PebbleHet is het ideale iPhone-accessoire voor een fanatieke kok: een voedselthermometer met bijbehorende app, zodat je op ieder moment kunt zien hoe de maaltijd gaart. De nieuwe Range Intelligence-thermometers lijken hier ook ideaal voor. Het grootste voordeel: de Range-accessoires verbinden via Bluetooth LE met de iPhone, waardoor je op ieder moment de temperatuur kunt zien. Heb je de Pebble-smartwatch, dan verschijnt de temperatuur zelfs op je pols.

De Range-thermometers moeten het vooral hebben van de draadloze verbinding, maar helemaal draadloos zijn ze niet. Eenmaal in de maaltijd gestoken loopt er namelijk nog steeds een draad naar het hoofdstation, waarin de daadwerkelijke Bluetooth-functionaliteit zit. Hierdoor zijn de thermometers van Range vergelijkbaar met de iGrill, die ook een station met Bluetooth heeft. Groot voordeel van de Range is dat hij gebruikmaakt van het uitermate zuinige Bluetooth LE. Volgens de makers heeft de voedselthermometer hierdoor een batterijduur van maar liefst een jaar.

Range draadloos

De Range komt je wellicht bekend voor: de makers hebben al eerder een versie van de thermometer op Kickstarter geplaatst. Deze eerdere variant was echter bedraad – en bleek niet goed samen te werken met Europese iPhones. De bedrade Range verbond met de volumepoort van een iPhone, maar in Europa is het maximum volume begrensd. De iPhone 5 heeft een schakelaar die deze beperking uitschakelt, maar op de iPhone 5s konden wij deze nergens vinden. De Bluetooth-variant heeft hier geen last van.

Er zijn drie versies van de Range beschikbaar. De Oven Intelligence kost 98 dollar en heeft één scherpe meetnaald. Op de 129 dollar kostende Chef Intelligende vind je twee naalden: een korte maar scherpe naald en een lange maar ronde naald. Voor de barbecue kun je de Grill Intelligence van 160 dollar gebruiken, met twee korte naalden en een vlamwerende beschermlaag. Er wordt daarnaast 15 dollar extra gerekend voor verzending buiten de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, recepten, thermometer, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.