icentre zeist

Ramkraak bij Apple-winkel in Zeist

Criminelen hebben dinsdagochtend een ramkraak gepleegd bij Apple Premium Reseller iCentre Zeist. Ze reden met een Volkswagen Golf de gevel binnen en maakten een nog onbekende buit.

Dinsdagochtend is een ramkraak gepleegd bij een iCentre-winkel in Zeist. Onbekenden drongen met grof geweld even na half vijf de winkel aan de Slotlaan binnen. Volgens getuigen ging het om drie mannen, die met een gestolen Volkswagen Golf een enorme ravage aanrichtten in de winkel. Wat er is gestolen is nog niet bekend. De auto bleef in de winkel achter, terwijl de dieven er in een vluchtauto vandoor gingen.

icentre zeist

De eigenaresse van de Volkswagen heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. De auto bleek vlak voor de ramkraak te zijn gestolen. Op foto’s van RTV Utrecht en een 112-site is goed te zien dat het beveiligingshek van de winkel niet was berekend op een dergelijke ramkraak.

Het komt wel vaker voor dat Apple-winkels doelwit zijn van een ramkraak. Afgelopen februari vond er een ramkraak in Bussum plaats bij een iCentre-winkel en een jaar eerder was het twee keer raak: in juli 2013 bij een Apple-winkel in Leiden en in december was Apple zelf de pineut: de pas geopende Apple Store Haarlem werd leeggeroofd. Daarbij werd respectievelijk gebruik gemaakt van een Ford Escort en een Suzuki Alto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2014, 22:32
Categorie Apple
Onderwerpen criminaliteit, icentre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.