PictureMe geeft je iPhone-camera een timer en sportfunctie (jailbreak)

PictureMe is een nieuwe Cydia-tweak waarmee je zelfportretten kunt maken. Ook zit er een snelschietfunctie op zodat je makkelijk sportfoto's kunt maken zonder dat ene cruciale moment te missen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

picture meDe camera-applicatie op de iPhone bevat weinig geavanceerde functies. Zo ontbreekt een zelfontspanner en schitteren de instellingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld actie-, strand- of nachtfoto’s door afwezigheid. In Cydia komt nu een nieuwe tweak beschikbaar, waarmee je je camera standaard kunt voorzien van nieuwe functies. Het voordeel daarvan, is dat je geen aparte app hoeft op te starten, maar dat alle functies na installatie beschikbaar zijn in de camera zelf. PictureMe heet de nieuwe app en hij is al aangeleverd bij Cydia. De app kan dan ook elk moment in de Cydia Store beschikbaar komen voor $1,99. Twee functies bevat de app: timers en een snelschietfunctie.

Met de timer kun je aangeven dat je camera binnen een bepaald aantal seconden een foto moet maken. Je gebruikt dit meestal als de camera op een statief staat, waarbij je bijvoorbeeld een groepsfoto wilt maken en zelf ook in beeld wilt staan. Met rapid shot kun je zorgen dat je camera snel een serie foto’s achter elkaar maakt. Zo kun je bij een sportwedstrijd meerdere foto’s maken en mis je dus nooit de finishfoto of dat ene leuke moment waarbij iemand in het zwembad wordt geduwd. PictureMe wordt in onderstaande video gedemonstreerd.

Voor de liefhebbers van foto-apps: de bijna gelijknamige applicatie picme heeft ook ene update gekregen. Dit is een soort Instagram-kloon waarbij onder andere een nieuwe watermerkfunctie is toegevoegd. Picme (€0,79) is verkrijgbaar in de App Store, PictureMe binnenkort in Cydia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:14
Categorieën Apps, Jailbreak
Onderwerpen camera, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.