Onderdelen van iPad mini Retina blootgelegd door iFixit

De iPad mini Retina is een combinatie van de iPhone 5s en iPad Air, blijkt uit een teardown van iFixit. Er zit een grotere batterij in en een A7-chip die op de iPhone 5s lijkt.

ifixit ipad mini retinaiFixit heeft traditiegetrouw de iPad mini Retina opengemaakt om te kijken welke onderdelen er zijn gebruikt. Daarbij bleek al snel dat het apparaat een kruising is tussen de iPad Air en de iPhone 5s. De Retina-versie van de iPad mini is iets dikker geworden door gebruik van een grotere batterij. Die heeft een capaciteit van 24,3 WHr, flink wat meer dan 16,2 WHr van de vorige versie. Het heeft ongetwijfeld te maken met het Retina-scherm, dat meer energie verbruikt.

iFixit ontdekte allerlei andere details, zoals een LG-scherm met Parade DP675 LCD-driver en dezelfde touchscreen-controllers als in de iPad Air, iPhone 5 en iPhone 5s. De A7-chip is vergelijkbaar met die in de iPhone 5s, terwijl er in de iPad Air een iets vernieuwde versie zit. Mogelijk heeft dat te maken met de kleinere behuizing. Mocht je een iPad mini Retina willen hebben vóór de feestdagen, dan is het zaak om snel te bestellen, want Apple waarschuwt dat de voorraden krap zullen zijn.

ipad mini retina ifixit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 17:49
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, ipad mini

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.