Nuance duikt op in iOS 5-screenshot van Apple medewerker

Een screenshot afkomstig van een Apple-medewerker toont dat de spraaktechnologie van Nuance momenteel druk wordt getest in iOS 5.

Nuance in iOS 5 van Apple medewerkerDe spraaktechnologie speech-to-text van Nuance in besturingssoftware iOS 5 voor de iPhone en iPad is werkelijkheid én wordt momenteel getest. 9to5Mac zegt het bewijs daarvan uit handen van een Apple-medewerker te hebben ontvangen. Dat bewijs is een screenshot van het toetsenbord iMessage, waarin een stuk spatiebalk heeft plaatsgemaakt voor een microfoon. Zodra de knop is ingedrukt, verschijnt er een microfoon in beeld. Als je klaar bent met inspreken, dubbeltap je op de microfoon en wordt je ingesproken tekst omgezet naar geschreven tekst. Je ziet die tekst in het tekstvak van de iPhone, waarin je ook de berichten typt. Dat is althans het geval bij de iMessage-berichtenapplicatie van de iPhone, zoals op het screenshot te zien is.

Overigens waren er al eerder beelden opgedoken van de mogelijkheid van iOS 5, maar ditmaal komt de bevestiging vanaf een Apple-medewerker. Wie de speech-to-text technologie van Nuance nu al op de iPhone wil testen, kan de applicatie Dragon Dictation downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2011, 12:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 5, nuance, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.