plummet

Valpartij inspireert ontwikkelaar om Plummet-game te maken

Een valpartij waarbij hij zijn rug brak is de inspiratie voor de game Plummet. De ontwikkelaar gebruikte zijn eigen traumatische ervaring voor een game.

plummet-levelsEen inspirerend verhaal voor de kerstdagen, als je terugdenkt aan de mooie en minder mooie dingen die je dit jaar zijn overkomen. Want door een tragisch ongeluk kan je leven zomaar een onverwachte wending nemen, zoals blijkt uit het verhaal van de ontwikkelaar van Plummet. Zeven jaar geleden viel de man omlaag in een bouwschacht. Hij brak daarbij zijn rug (au!) en moest een uur wachten totdat de brandweer hem kwam redden. Het was de meest traumatische gebeurtenis in zijn leven, waar hij nog dagelijks de pijnlijke gevolgen van ondervindt. Maar wat hem het meest is bijgebleven is de vrije val in de schacht. Dat was de inspiratie voor Plummet, een game waarbij je een vrije val maakt en daarbij obstakels moet zien te vermijden. De game komt begin januari uit.

Of de ontwikkelaar met deze game zijn trauma wil verwerken of de vrije val juist als een van de minder traumatische kanten van het ongeluk ervaart, is niet helemaal in te schatten. Het ongeluk was ook de inspiratiebron van de bedrijfsnaam: brokenbackgames.com. Daar vind je alvast wat informatie over de game, waarin je de iPhone kantelt om een vallende persoon bij te sturen. Hij valt daarbij in een bouwschacht, net als de ontwikkelaar. Als speler probeer je zoveel mogelijk obstakels te vermijden. Het lijkt op een endless runner-game maar dan eentje waarbij je valt. Om de herspeelbaarheid te garanderen wordt de schacht telkens opnieuw gegenereerd. De graphics zouden zijn gebaseerd op de werkelijke situatie. Zelfs het mannetje in de game lijkt op de ontwikkelaar, al geeft hij toe dat hij niet zo roodharig is.

plummet

“Ik hoop dat je plezier beleeft aan de vrije valt”, wenst de ontwikkelaar de toekomstige spelers alvast toe. Vanaf 4 januari 2015 is Plummet te downloaden. Alvast oefenen? Met Falling Fred kun je ook in een schacht naar beneden vallen en moet je cirkelzagen en andere bloedblad-veroorzakende obstakels voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2014, 14:04
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.