AnandTech: ‘Nieuwe iPhone krijgt geen NFC-ontvanger’

Anandtech speculeert dat de nieuwe iPhone geen NFC zal ondersteunen. Het ontwerp zou het te moeilijk maken voor een NFC-signaal om vanuit de achterkant van de iPhone doorgelaten te worden.

iPhone 5 NFCVerschillende geruchten en hardwareleaks wezen er onlangs op dat de nieuwe iPhone een NFC-ontvanger zal krijgen. AnandTech acht deze kans echter ontzettend klein: het ontwerp van de nieuwe iPhone zou het zeer onwaarschijnlijk maken dat Apple een goed werkende ontvanger kan integreren. De iPhone zou aan de onder- en bovenkant alleen twee ‘glazen’ strepen hebben om draadloze signalen door te laten, wat niet genoeg is voor de NFC-ontvanger.

Een NFC-ontvanger zou een grote spoel nodig hebben, die op een vlak oppervlak zoals de accu of het beschermschild achterin de iPhone bevestigd moet worden. Het ontwerp uit verschillende hardware-foto’s lijkt hier niet voor gemaakt: de achterkant heeft twee anders gekleurde strepen waar waarschijnlijk draadloze signalen doorheen kunnen gaan, maar het middenstuk van de achterkant bestaat nog steeds uit een metaal. Dit zou de prestaties van een NFC-ontvanger flink in de weg zitten.

Er bestaat een kans dat Apple er in is geslaagd om de NFC-ontvanger aan de onder- of bovenkant te plaatsen, maar AnandTech acht de kans klein dat Apple dit ook daadwerkelijk zal doen. Dit zou namelijk betekenen dat je de onder- of bovenkant van de iPhone tegen een andere smartphone met NFC moet houden, terwijl de ander juist een ontvanger in het midden heeft. Volgens Anandtech zou dit voor een bedrijf zoals Apple te onhandig zijn.

De nieuwe iPhone zal via iOS 6 wel gebruikmaken van PassBook, een app die het mogelijk maakt om onder andere spaarpassen digitaal te bewaren. Of Apple daarvoor NFC zal gebruiken is alleen nog niet duidelijk. Bluetooth 4.0, een technologie die al in de iPhone 4S zit, kan hier ook voor worden gebruikt.

NFC zou het mogelijk maken om bijvoorbeeld te betalen met je iPhone in een fysieke winkel, mits deze een kassa heeft met een NFC-ontvanger. Meer over de mogelijkheden van NFC lees je in het artikel Dossier: NFC (Near Field Communication).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 17:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.