Nieuwe firmware bevat Chinese handschriftherkenning

In de nieuwe build van firmware 2.0 is Chinese tekstinvoer aangetroffen, zowel voor Traditional als Simplified Chinese. Diotek, die beweert de tekstinvoer aan Apple te hebben geleverd, kan echter ook Engels en andere westerse talen aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ChineseDe nieuwste beta van iPhone firmware 2.0 heeft ondersteuning voor handschriftherkenning. Volgens berichten ondersteunt build 5A258f verschillende Chinese invoermethoden. Helaas is dat ook de enige ondersteunde taal, zowel in Traditional als Simplified Chinese, maar de kans is aanwezig dat ook Engels en andere talen toegevoegd zullen worden. Het Koreaanse bedrijf Diotek beweert namelijk de nieuwe invoermethode te hebben ontwikkeld.

Chinese handschriftherkenningDe DioPen-software van Diotek ondersteunt Koreaans, Chinees en Engelse/Europese karakters, waarbij ze natuurlijk het Latijnse schrift bedoelen. Het is mogelijk om blokletters en schuinschrift doorelkaar te gebruiken. DioPen kan gemakkelijk geschikt worden gemaakt voor andere mobiele apparaten.

Chinese karaktersOp een Chinese blog bij wretch.cc (een Chinese variant op Blogger) zijn meerdere screenshots te zien. “Helaas is de handschriftherkenning alleen beschikbaar in Chinees (Traditional en Simplified) en ondersteunt het geen Engels”, zegt Kenneth, de iPhone-gebruiker die de nieuwe invoermethode ontdekte. De invoermethode werkt in portret- en landschapsweergave en stelt gebruikers in staat om een karakter met de vinger op het scherm te tekenen. Na het tekenen selecteert de gebruiker het gewenste karakter uit een lijstje, rechts van het invoerveld.

De handschriftherkenning is overigens niet dezelfde als het eerder geïntroduceerde HWpen, dat via Installer beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:44
Categorie iOS
Onderwerpen china, firmware, handschrift, herkenning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.