Napster iPhone-app door Apple goedgekeurd

Napster voor iPhone is gelanceerd in de Amerikaanse App Store. Apple keurt steeds meer muziekdiensten voor de iPhone goed, die concurreren met iTunes.

napster iphoneApple heeft de iPhone-applicatie van de muziekdienst Napster goedgekeurd. Voor Nederlandse iPhone-bezitters is het niet meteen relevant nieuws (aangezien Napster een Amerikaanse dienst is), maar voor het platform in het algemeen is het wel een belangrijke ontwikkeling. In navolging van Spotify (wel in Nederland te gebruiken), Rhapsody, Rhumbplay en Rdio zijn er nu meerdere muziekdiensten op de iPhone beschikbaar, die min of meer met iTunes concurreren.

Napster heeft al een aardige carrière achter de rug. Het begon als gratis downloaddienst maar schakelde daarna over naar een betaald model. Nu kun je bij Napster een Mobile Access-plus abonnement afsluiten waarvoor je $10 per maand betaalt. Vervolgens kun je via de app muziek luisteren, aanbevelingen bekijken en muzieknummers, albums en afspeellijsten lokaal opslaan om offline te kunnen beluisteren. Volgens de dienst is er keuze uit 10 miljoen titels. Zodra je je abonnement opzegt kun je de eerder opgeslagen muzieknummers niet meer beluisteren.

Downloaden: Napster for iPhone (alleen US App Store – gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2010, 15:06
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.