Realizer: van appidee naar demo-app op de iPad

Realizer is een dienst waarmee je schetsen van iPad- en iPhone-apps kunt maken. Je kunt deze via een app vervolgens omzetten in een toonbare demo.

realizer appEr zijn heel wat mensen die rondlopen met een idee voor een interessante iPhone- of iPad-app. Met de gratis app Realizer kun je je idee omzetten in een bruikbare schets, geschikt om er met ontwikkelaars over te gaan praten. Ben je zelf niet zo handig met programmeren en heb je een manier nodig om je idee over te brengen aan een ontwikkelaar, dan kun je met Realizer het idee alvast uitwerken. Maar ook als je zelf ontwikkelaar bent en snel een app-ontwerp aan een opdrachtgever wilt laten zien, kan Realizer handig zijn.

Je maakt een gratis online account aan en gaat vervolgens aan de slag met prototypes van je app. Je maakt een stuk of vier, vijf schermen die in de app moeten voorkomen, zoals een inlogscherm, een kaartweergave of een instellingenmenu. Daarna kun je de losse schermen in de online versie van Realizer aanmaken en aan elkaar koppelen. Vervolgens laad je je demo-app op de iPhone zodat je deze aan anderen kunt presenteren.

realizer

De makers van Realizer ontwikkelden de dienst eigenlijk voor zichzelf, in samenwerking met partner Nascent Digital. Maar ze vonden dat het ook zinvol was om de app met anderen te delen. Om je verder op weg te helpen geeft Realizer op de website tips voor andere tools waarmee je aan de slag kunt, zoals het iPhone Sketch Template, de iPhone GUI-elementen in Photoshop-formaat en de Yahoo! Design Pattern Library. Ook op Dribbble.com kun je inspiratie opdoen over nieuwe app-ideeën of je schetsen delen met anderen.

Downloaden: Realizer (gratis)

Via: iphoneticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2011, 17:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.