‘Massaproductie mogelijke iWatch-schermen eind 2013’

LG Display start eind 2013 met de productie van flexibele OLED-schermen, die wel eens voor de iWatch bedoeld kunnen zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatchLG Display heeft bekendgemaakt dat ze vanaf eind 2013 flexibele OLED-schermen kunnen maken. Dit zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Apple’s iWatch, die wellicht zo’n buigzaam display zal gebruiken. Apple is één van LG Display’s grote klanten. Het lijkt daarom niet geheel onwaarschijnlijk dat de twee partijen al met elkaar in gesprek zijn geweest over de schermen. The Korea Times denkt zelfs niet dat LG Display zo’n grote sprong zou maken zonder toezegging met Apple.

De iWatch komt de laatste tijd steeds vaker in geruchten voorbij. Dit horloge zou met je iPhone kunnen verbinden, waardoor bijvoorbeeld apps specifieke data op je pols tonen en notificaties ook op je horloge binnenkomen. De flexibele OLED-schermen van LG Display lijken zich hier perfect voor te lenen: deze zouden zich immers goed om de pols van de gebruiker kunnen vormen. Eerdere geruchten wezen al op een buigzaam OLED-scherm. Een Apple-patent beschreef onlangs ook een extreme toepassing van zo’n display, door je het gehele scherm om je pols te laten buigen. We moeten nog zien of dit laatste direct het geval zal zijn.

Desalniettemin weten we nog niet zeker wie LG Display’s nieuwe schermen zal kopen en waar ze voor gebruikt zullen worden. Het feit dat LG Display ze produceert is wel goed nieuws: afgelopen week maakte Corning bekend dat hun flexibele displays nog wel even op zich laten wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 11:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen display, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.