Man maakt 150 dollar kostende infraroodcamera voor iPhone

Andy Rawson maakte met onderdelen die tezamen 150 dollar kostte een infraroodcamera die aansluit op zijn iPhone. De camera wordt een doe-het-zelfproject waar anderen aan kunnen bijdragen.

infraroodcamera iphoneInstructables-bezoeker Andy Rawson heeft een accessoire gemaakt die van de iPhone een infraroodcamera maakt. Hoewel de camera op slechts 64 punten warmte kan meten, is hij een stuk betaalbaarder dan veel alternatieven: de onderdelen om de infraroodsensor te bouwen kosten bij elkaar namelijk maar 150 dollar. Rawson is van plan om het iPhone-accessoire binnenkort te verkopen, maar belooft dat het een open source-project zal worden. Iedereen die handig genoeg denkt te zijn kan daarom later proberen om de infraroodcamera na te maken.

Rawson maakte de infraroodcamera om te zien waar warmte in zijn huis afkomstig van is. Op deze manier kan hij proberen zijn energiekosten te verminderen door bijvoorbeeld bepaalde ruimtes te isoleren. In onderstaande video laat hij zien hoe de camera ook bewegende objecten oppikt.

Wanneer Rawson de infraroodcamera precies zal verkopen is nog niet duidelijk. Hij zal hoe dan ook eerst de bijbehorende iPhone-applicatie in de App Store moeten uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2012, 9:30
Categorie Accessoires
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.