Mac OS X 10.5.6 blokkeert iPhone DFU Mode

Mac OS X 10.5.6 is als update door Apple beschikbaar gesteld. Het blijkt echter de DFU Mode van de iPhone te blokkeren, waardoor je PwnageTool en QuickPwn niet meer kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mac-os-x 10.5.6Gisteren bracht Apple Mac OS X 10.5.6 uit, een kleine update voor het Apple-besturingssysteem maar met een grote impact voor mensen die hun iPhone willen jailbreaken of unlocken. Volgens iSpazio leidt de update ertoe dat je je iPhone (of iPod touch) niet meer in DFU Mode krijgt. DFU Mode is nodig om je iPhone te kunnen jailbreaken of unlocken met PwnageTool of QuickPwn. Het advies is dan ook om niet zomaar de update te installeren. De situatie deed zich eerder voor bij de nieuwste MacBooks, waar DFU Mode ook niet meer bleek te werken.

Helemaal dramatisch is de situatie overigens niet: iPhone Dev Team-lid MuscleNerd heeft een eenvoudige oplossing voor het probleem:

The simplest workaround I’ve heard of for the DFU issue is to copy one or two of the 10.5.5 frameworks files over the newer ones.

In een supportdocument bij Apple kun je lezen wat er nieuw is in Mac OS X 10.5.6. Zo wordt onder andere de betrouwbaarheid bij het synchroniseren van je adresboek met de iPhone en andere apparaten verbeterd. Apple greep de update ook meteen aan om wat verbeteringen in MobileMe door te voeren. Zo worden wijzigingen in contacten, agenda’s en bookmarks binnen een minuut doorgevoerd op andere apparaten en op het web, mits je Mac OS X 10.5.6 hebt geïnstalleerd. De betrouwbaarheid van nieuwe e-mailnotificaties op de iPhone en iPod touch is beter geworden en verwijderde e-mailberichten op de iPhone worden sneller bijgewerkt in de webversie. Ook over de wijzigingen in MobileMe is meer te lezen in een supportdocument van Apple.

Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:34
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, leopard, mac os x, pwnage tool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.