Jawbone Up3

Jawbone kondigt activiteitentrackers Up3 en Up Move aan

Jawbone heeft De Up3 en Up Move aangekondigd: twee nieuwe activiteitentrackers. De Up3 volgt de Up24 op, terwijl de Up Move goedkoper met een langere batterijduur is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone Up3Jawbone heeft twee nieuwe activiteitentrackers aangekondigd: de Jawbone Up3 en Jawbone Up Move. De Up3 is een armband, en daarmee de opvolger van de Jawbone Up24. In deze armband vind je wederom bewegingssensoren, maar er zitten nu ook speciale huidsensoren in die bijvoorbeeld je ademhaling in de gaten houden. De Up Move is een veel kleinere en goedkopere tracker, die je niet per se om je pols hoeft te dragen.

De nieuwe sensoren in de Jawbone Up3 laten je huidtemperatuur, ademhaling en hydratatie in de gaten houden via je huid. Op het moment kan de armband nog niet je hartslag tracken, maar volgens Jawbone zal een aankomende software-update dit alsnog mogelijk maken. Daarmee krijgt de Up3 een functie van de Apple Watch, die ook een hartslagsensor heeft. Daarnaast zal de Up3 in staat zijn om je REM-slaap in de gaten te houden.

De Jawbone Up Move is een klein schijfje dat je bijvoorbeeld in je zak kunt steken om gelopen stappen bij te houden. Je kunt de Up Move in een gesp steken om hem aan je shirt te hangen, of in een armband om hem aan je pols te bevestigen. Met zijn stappenteller is de Up Move grotendeels gelijk aan de eerder verschenen Jawbone Up24. Het is echter niet mogelijk om notificaties en IFTTT te gebruiken op de kleine variant.

Jawbone Up Move

De batterijduur van de Up Move is indrukwekkend: de kleine tracker houdt het een half jaar vol op een volle accu. De Up3 doet een week met een opgeladen batterij.

Jawbone gaat de Jawbone Up3 verkopen voor €179,99, terwijl de Jawbone Up Move een prijskaartje van €49,99 krijgt. Het is echter nog niet bekend wanneer de verkoop precies van start gaat. Jawbone spreekt over een verkoop “later dit jaar”, maar hiermee wordt wellicht alleen de Verenigde Staten bedoeld. De Up24 werd in november 2013 door Jawbone aangekondigd, maar lag pas in maart 2014 in Nederlandse Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2014, 10:04
Categorie Accessoires
Onderwerp jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.