Buma/Stemra sluit overeenkomst met Apple over iTunes Match in Nederland

Buma/Stemra heeft een overeenkomst met Apple gesloten, zodat iTunes Match ook in Nederland kan worden aangeboden.

itunes-match-logoAuteursrechtenorganisatie Buma/Stemra kondigt aan , dat de onderhandelingen met Apple omtrent iTunes Match zijn afgerond. “De contracten zijn getekend”, meldt de organisatie, waardoor niets een Nederlandse lancering voor iTunes Match meer in de weg hoeft te staan. Buma/Stemra zorgde ervoor dat de lancering van de nieuwe muziekdienst van Apple vertraging opliep. Daardoor kwam iTunes Match wel beschikbaar in landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland en België, maar Nederland ontbrak in de lijstjes. Buma/Stemra heeft meer dan 50 online aanbieders onder contract, waar nu Apple’s iTunes Match aan kan worden toegevoegd.

Half december startte Apple met de uitrol van iTunes Match in enkel Europese landen. Wat opviel, was dat Nederland ontbrak in het lijstje en daar bleek een reden achter te zitten, ontdekten we later: de Buma/Stemra was nog in onderhandeling. Woordvoerder Bas Erlings van de organisatie verklaarde in december dat zijn organisatie “nog volop in onderhandeling met Apple” was, om de best mogelijke deal te krijgen voor componisten en tekstschrijvers. De woordvoerder vertelde ook, dat de gesprekken voorspoedig verliepen en dat er weinig vertraging hoeft op te treden. “Nederland is bij de volgende release aan de beurt”, beloofde Erlings.

Met iTunes Match kun je voor €24,99 per jaar je muziekcollectie in iTunes via iCloud synchroniseren met 10 apparaten. Nummers die niet via de iTunes Store zijn gekocht kun je daarbij omwisselen voor iTunes-formaat, waarbij het niet uitmaakt of je muziek via een andere muziekwinkel hebt gekocht, met vrienden hebt uitgewisseld of online hebt gedownload. Er geldt een maximum van 25.000 nummers. Muziek die niet door iTunes wordt herkend kun je toch via iCloud beschikbaar krijgen, door de nummers handmatig te uploaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 14:04
Categorie Apps
Onderwerp itunes match

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.