iPhone werkt toch zonder verplicht abonnement

Het blijkt mogelijk om de iPhone te activeren, zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten. Door slim gegevens in te vullen kom je onder een duur contract uit, waarna je de iPhone kunt gebruiken als breedbeeld iPod met Wi-Fi.

Het blijkt mogelijk om de iPhone zonder abonnement te gebruiken. Je hebt dan in feite een breedbeeld-iPod met Wi-Fi, zonder dat je aan een contract met AT&T vastzit en zonder dat je de simlock hoeft te kraken. De website TUAW toont aan hoe het werkt. Het kost je eenmalig $49,98.


Als eerste stap moet je zorgen dat je als onbetrouwbare betaler te boek komt te staan. Dit houdt in dat je in het activatiescherm bij het Social Security-nummer de cijfercombinatie 999-99-9999 invult. Het systeem kan dan niet je kredietpositie bepalen, waardoor je wordt doorverwezen naar prepaid-kaarten voor de iPhone. De goedkoopste versie van ‘Pick Your Plan’ kost $49,98.

Vervolgens haal je je sim-kaart uit de iPhone en kun je deze zonder problemen gebruiken als iPod met Wi-Fi, zonder dat je verder lastig wordt gevallen. Bellen werkt natuurlijk niet, maar synchroniseren met iTunes wel. Blogger Alex King heeft al laten weten dat de oplossing werkt. Alex gebruikte daarbij overigens een andere truc: hij activeerde de iPhone, zei meteen daarna het contract op en hoefde dus ook geen prepaid-kaart aan te schaffen. De regel die AT&T hanteert, is namelijk dat je binnen 30 dagen je contract kunt opzeggen, zonder dat je de $175 opzegboete hoeft te betalen… maar dan moet je wel eerst een contract hebben. Voor Nederlanders lijkt de prepaid iPhone de makkelijkste manier.

Via: MacRumors.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.