iPhone 5-bezitters hebben last van slechte geluidskwaliteit tijdens bellen

Op het Apple-supportforum wordt geklaagd over lage gesprekskwaliteit en wegvallend geluid tijdens telefoongesprekken met de iPhone 5.

iPhone 5 bellenEen aantal iPhone 5-bezitters klaagt op het Apple-supportforum over de geluidskwaliteit van telefoongesprekken. Bij sommige gesprekken zou het geluid stotteren of in kwaliteit dalen. Af en toe zou het geluid zelfs helemaal wegvallen. Volgens klagers heeft het niets te maken met de ontvangst van de iPhone 5. Tijdens de telefoongesprekken zouden zowel zij als de andere beller goed bereik hebben.

Het topic over de problemen op Apple’s supportforum telt inmiddels meer dan honderd reacties. Het is nog lastig om een precieze oorzaak aan te wijzen: een enkeling zegt van Apple een nieuwe iPhone te hebben gekregen nadat ze hun probleem in de Apple Store uitlegden, maar veel mensen zijn nog in gesprek met Apple of hun providers om het probleem te laten oplossen.

Het is opmerkelijk dat iPhone 5-bezitters uitgerekend over de belkwaliteit tijdens telefoongesprekken klagen. De iPhone 5 kan namelijk gebruikmaken van HD Voice, waardoor de gesprekskwaliteit juist zou moeten verbeteren. Maar voor een HD Voice-gesprek moeten jij en de andere beller wel allebei gebruikmaken van een telefoon die HD Voice ondersteunt. Ook moeten beide gesprekspartners bij een telecomprovider zitten die HD Voice gebruikt. In Nederland wordt HD Voice ondersteund bij KPN.

Op het Apple-supportforum zijn de laatste weken ook een paar andere problemen met de iPhone 5 opgedoken. Zo bleken iPhone 5-bezitters eind september last te hebben van Wi-Fi-problemen. Hoe grootschalig deze problemen precies zijn is alleen nog de vraag. Hoewel een flink aantal mensen op het Apple supportforum het over deze problemen heeft, is dit ook de plek waar mensen verzamelen om de problemen uit te spreken. Het is niet duidelijk hoe groot de groep probleemhebbenden is ten opzichte van alle iPhone 5-bezitters.

Via iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 17:48
Categorie iDevices
Onderwerpen bellen, geluid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.