Angry Birds-maker hint naar Star Wars-samenwerking en ebooks

Angry Birds-maker Rovio heeft aangekondigd dat ze volgende week een Star Wars-achtige aankondiging zullen doen. Ook gaan ze op de boekenbeurs van Frankfurt voor het eerst een ebook-app tonen.

rovio frankfurt boek appAngry Birds-maker Rovio heeft twee opmerkelijke hints de wereld ingestuurd. Ze wekken de indruk dat er een spin-off komt waarin Angry Birds worden gecombineerd met Star Wars. Ook heeft Rovio de media uitgenodigd om op de boekenbeurs van Frankfurt te komen kijken naar hun eerste boeken-app. De uitnodiging bevat een afbeelding van groene varkens, wat erop wijst dat er een rechtstreekse link met Angry Birds en Bad Piggies is.

Angry Birds en boeken? Na de mokken, shirts, muesli, pretparken en films is dit een gebied die ze nog niet hadden uitgediept. Er zijn ook mensen die van mening zijn dat niet Amazon maar Angry Birds de grootste bedreiging voor uitgevers vormen. De redenering daarbij is dat we boeken veel vaker op tablets gaan lezen, waar veel meer verleidingen zijn. Eén push notificatie kan al genoeg zijn om de lezer uit de concentratie van het boek te halen en te verlokken om een app of game op te starten.

Techcrunch suggereert dat de app een combinatie zou kunnen worden van een geschreven tekst en een interactieve game. Veel wil Rovio er echter niet over loslaten. De uitnodiging op de boekenbeurs van Frankfurt wijst erop dat het wel degelijk om een boek gaat. De beurs in Frankfurt is de grootste ter wereld en vindt plaats van 10 tot 14 oktober. De eerste drie dagen zijn gereserveerd voor handelaren en uitgevers, de overige dagen mag het publiek zich vergapen aan de nieuwe boeken.

angry birds star wars

Waar Rovio ook weinig over wil bekendmaken is een mogelijke samenwerking met LucasArts, het bedrijf achter Star Wars. Een pas geopende Tumblr-pagina belooft animaties, comics en content die achter de schermen is opgenomen. Op 8 oktober om 10:00 uur lokale tijd zal er bij de Toys R Us-winkel op Times Square (New York) meer informatie worden onthuld. Rovio publiceerde onderstaand plaatje met de vraag: “Wie zou dit kunnen zijn?”, gevolgd door hetzelfde plaatje met een lichtsabel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 18:28
Categorie Apps
Onderwerpen angry birds, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.