iOS 6.1 dicht meerdere beveiligingsgaten

iOS 6.1 lost een twintigtal beveiligingsproblemen op, waarmee kwaadwillenden op afstand code op je iPhone konden uitvoeren.

iOS 6.1Apple heeft in iOS 6.1 niet alleen nieuwe functies toegevoegd en standaard wijzigingen uitgevoerd: er zijn ook een flink aantal gaten in de iOS-beveiliging gedicht. Het betreft vooral problemen met WebKit, de basis voor Safari en andere iOS-webbrowsers. Twintig van de gedichte gaten zorgden er voor dat kwaadwillenden vanaf een afstand code op je iPhone konden uitvoeren. iDevices accepteren vanaf iOS 6.1 ook niet langer certificaten van Türktrust, waar sinds begin januari 2013 misbruik van gemaakt kan worden.


Een glitch die ervoor zorgde dat JavaScript opnieuw werd geactiveerd nadat je een Smart Banner was tegengekomen, is met iOS 6.1 ook opgelost. Smart Banners zijn nieuwe reclamebanners die je op websites bezocht op de iPhone kunt zien en rechtstreeks naar de App Store linken.

Het aantal beveiligingsfixes in iOS 6.1 lijkt groot, maar een grote reden tot paniek leek er tot nu toe niet te zijn. Beveiligingssite The H benadrukt dat er tot nu toe geen gevallen gemeld zijn waarin de betreffende kwetsbaarheden werden misbruikt. Veel van de lekken waren zo complex, dat het niet makkelijk was om er misbruik van te maken.

iOS 6.1 is de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem, dat op maandag 28 januari beschikbaar werd gesteld. Van grote nieuwe toevoegingen is in de update geen sprake. In plaats daarvan bevat de nieuwe versie verbeteringen voor LTE, Siri en iTunes. Ook zijn er een paar kleine tweaks aan de interface gemaakt. Onder andere de muziekknoppen op het ontgrendelscherm zijn aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 januari 2013 om 17:51
Onderwerp
Categorieën
Achtergrond, iOS
37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.