iOS 4.2.1 GM te jailbreaken met redsn0w 0.9.6b3 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft versie 0.9.6b3 van de jailbreaktool redsn0w uitgebracht. De update van de jailbreaktool is met name gericht op ontwikkelaars van software voor gejailbreakte iDevices, zodat deze ontwikkelaars hun software geschikt kunnen maken voor iOS 4.2.1.

redsn0w v0.9.6b3Het iPhone Dev Team heeft versie 0.9.6b3 van de jailbreaktool redsn0w uitgebracht. De update van de jailbreaktool is met name gericht op ontwikkelaars van software voor gejailbreakte iDevices, zodat deze ontwikkelaars hun software geschikt kunnen maken voor iOS 4.2.1. Op dit moment zijn de publiek beschikbare versie van Cydia en MobileSubstrate nog niet geschikt voor gebruik in combinatie met iOS 4.2.1. Voorlopig is deze jailbreak van iOS 4.2.1 daarnaast in de meeste gevallen alleen tethered mogelijk. Eindgebruikers wordt dan ook afgeraden om op dit moment gebruik te maken van deze jailbreakmethode.

redsn0wVersie 0.9.6b3 van redsn0w stelt gebruikers in staat om hun eigen bundles te installeren buiten Cydia om (de bundle kan Cydia bevatten – als je deze zelf hebt gecompileerd). De bundles die je in combinatie met redsn0w kunt gebruiken, kunnen tot 15MB groot zijn in de vorm van een gzip-compressed tar bestand. Als je gebruik maakt van je eigen bundles is het belangrijk dat je de permissies goed in stelt. Naast de vernieuwde beta van redsn0w heeft het iPhone Dev Team ook als voorbeeld een bundle samen gesteld die OpenSSH, OpenSSL en de basis apt installer programma’s bevat. Let op dat je niet probeert om via redsn0w Cydia te installeren, aangezien deze dus niet geschikt is voor gebruik in combinatie met iOS 4.2.1.

Een jailbreak via redsn0w van iOS 4.2.1. GM is in de meeste gevallen tethered. Meer specifiek is de jailbreak alleen untethered op de iPhone 3G, op de iPhone 3GS met de oude bootrom en op de 2e generatie iPod touch (met een modelnummer dat niet begint met MC). Op andere iPhones, iPods touch en de iPad kun je na het jailbreaken met de meest recente redsn0w versie tethered booten door gebruik te maken van de “Just boot tethered right now“-optie die in redsn0w is ingebouwd. Als je gebruik maakt van de bundle van het iPhone Dev Team dien je eerst via de commandline apt-get update uit te voeren om de sources te vernieuwen en kun je vervolgens software installeren met behulp van apt-get.

Meer informatie over redsn0w 0.9.6b3 kun je vinden op de blog van het iPhone Dev Team. Je kunt redsn0w 0.9.6b3 ook direct downloaden voor Mac OS X of Windows – eventueel in combinatie met de door het iPhone Dev Team beschikbaar gestelde bundle. Naast redsn0w heeft ook PwnageTool een kleine update gekregen naar versie 4.1.2, die de problemen zou moeten verhelpen die gebruikers van OS X 10.5.x ondervonden.

Met vragen en problemen kun je terecht in ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2010, 16:00
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, ios 3, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.