Atomic Web Browser 4.0 krijgt compressie en PDF-export

Atomic Web Browser heeft een update naar 4.0 gekregen, met de mogelijkheid van video-output, compressie van webpagina's met Google Mobilizer en webpagina's als pdf opslaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

atomic web browserAls ontwikkelaar van een iPhone-webbrowser sta je voor de lastige klus om mensen over te halen Safari aan de kant te zetten. Atomic Web Browser is zo’n vervangende browser, met als extra’s de mogelijkheid om multitouch-vingerbewegingen te gebruiken om te navigeren, de broncode van een webpagina te bekijken en banners te blokkeren. Ook kun je een kopie van een webpagina bewaren en URL’s via sociale netwerken met anderen delen. De browser ondersteunt automatisch vullen, een privacy-modus en een optie om je browser-agent te wijzigen zodat het lijkt alsof je vanaf een andere apparaat de site bezoekt. Een mogelijkheid die in Safari ontbreekt, maar in Atomic Web Browser wel aanwezig is, is het instellen van je favoriete homepage.

In de nieuwste versie 4.0 is ondersteuning voor video-output toegevoegd. Zit je op een abonnement met beperkt dataverkeer, dan is er nu compressie mogelijk via Google Mobilizer. Bij de opties om webpagina’s lokaal op te slaan is het nu mogelijk om ze als PDF-bestand te bewaren.

atomic webbrowser

Kijk je in de instellingen, dan is er nu de mogelijkheid om aan het schudden van je iPhone een actie te koppelen, bijvoorbeeld het terugbladeren naar een volgende pagina. Aan deze en andere gestures kun je acties koppelen zoals: zoeken in een pagina, URL invoeren, alle tabbladen sluiten of link uitwisselen via Facebook/Twitter/e-mail. Bij het invoeren van URL’s heb je de mogelijkheid om URL-suggesties aan of uit te schakelen. Tap je op de adresbalk, dan kan de app ervoor zorgen dat deze automatisch wordt gewist.

Naast de betaalde versie is er ook een Atomic Web Browser Lite, die niet handige extra’s zoals privacy-modus bevat.

Downloaden: Atomic Web Browser (€0,79 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2010, 15:57
Categorie iOS
Onderwerpen Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.